nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

Guifi.net: una alternativa a les grans empreses de telecomunicacions

12682

Ramon Roca, president i cofundador de l'associació Guifi.net, ha exposat aquesta tarda la iniciativa de telecomunicacions Guifi.net a Can Alcover. Aquesta xarxa consisteix en un sistema de comunicació lliure creat «des de la ciutadania», perquè cada usuari pugui millorar-la o ampliar-la, com ha explicat Roca.

La iniciativa compta amb 12 anys de creixement i s'expandeix a Mallorca des de fa dos anys, a pobles com a Sóller, on funciona amb el voluntariat, o Inca, on els membres de Guifi.net han realitzat els primers contactes institucionals. Pobles com Sineu, Sencelles o Bunyola també es plantegen l'ús d'aquesta xarxa, alternativa a la connectivitat que ofereixen les grans empreses.

Roca ha volgut destacar el caire de xarxa d'economia col·laborativa d'aquesta iniciativa, que funciona amb l'ajut de professionals o usuaris comuns i pot servir a particulars, empreses o institucions.

En aquests moments, Guifi.net es troba en un moment d'impuls, per tal de superar els límits d'una iniciativa basada en el voluntariat. Amb tot, Ramon Roca s'ha mostrat optimista i convençut que «en una economia de mercat, la ciutadania pot escollir Guifi.net», mal que pesi a les grans empreses que pretenen el «monopoli de les telecomunicacions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.