algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Noves aturades previstes en el sector sanitari

9701

El president del Govern, José Ramon Bauzá, aprovava dimecres la devolució del 25% d’un plus salarial a metges i infermeres però la nova iniciativa presa per l’executiu no ha satisfet a tots els sectors. 

Les federacions de sanitat dels sindicats CCOO, la UGT i CSI-F han convocat concentracions als hospitals de les Balears i estudien la possibilitat de realitzar diferents jornades de vaga per la «discriminació» que suposa no incloure el personal no sanitari en la reactivació del plus salarial de la carrera professional.

Dia 6 i 22 de maig tenen previst concentrar-se l'Hospital de Son Espases; el 7 i 20 de maig a Son Llàtzer; el 12 i 19 de maig a Inca; l'11 i 19 a Manacor; el 14 i 21 a Can Misses; el 13 i 21 al Mateu Orfila; el 15 de maig en Atenció Primària i el 18 a Serveis Centrals

Els sindicats han explicat que a la taula sectorial del dia 22 van votar en contra de l'acord en el qual es va aprovar la carrera ordinària. Segons les federacions de sanitat, l’acord «beneficia part del personal sanitari i perjudica totalment al personal no sanitari». Tot plegat provoca un greuge comparatiu en els centres del Servei de Salut de Balears (Ib-Salut), ja que el personal no sanitari no podrà accedir a nivells superiors i s'exclou al personal sanitari funcionari que depèn de la taula de negociació.

Possibilitat de vaga

A causa d'aquest conveni acordat, els delegats sindicals es reuniran dimarts que ve per contemplar si finalment porten a terme diferents jornades de vaga. Des del Govern hi ha intenció de tirar endavant l’acord però esperen arribar a acords abans d’arribar a la possibilitat de vaga. Núria Riera, portaveu de l’executiu balear, considera que «s’ha de treballar per poder aprovar aquesta carrera professional que reclamen els sanitaris»

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.