muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

ARCA: «La convivència entre veïns i restauradors és impossible a Santa Catalina»

Les atapeïdes terrasses de la zona causen problemes amb els veïns. | M.À.C.

L'entitat que vetlla pel patrimoni, ARCA, denuncia el “desvergonyiment” dels empresaris del carrer Fàbrica de Palma, que amb la proliferació de negocis han fet poc habitable la cèntrica zona.

En els últims anys, aquesta banda de Santa Catalina i fins al Jonquet ha esdevingut d'una gran vitalitat comercial, amb nombrosos locals de restauració que atreuen turistes i també residents tot l'any.

L'entitat ja va advertir fa temps que la creació de l’eix cívic del barri podria crear molts de problemes a les persones residents si no s’actuava preventivament en ordenació comercial i urbanística.

Però com que això no es féu –ni el govern anterior ni el present-, “els problemes que advertírem s’han consumat”, destaquen a l'organització, afirmant que “no hi ha un respecte suficient cap a les persones residents per part dels negocis de restaurants i copes”.

“El barri és viu i té un gran valor patrimonial, però la gran densitat de restaurants n'impossibilita la convivència amb els veïns”, asseguren.

Pel que fa a les pretensions d’un grup d’empresaris que pretenen que determinades zones de Santa Catalina i la Llonja siguin declarades zona no residencial, a ARCA no amaguen la indignació.

“De veritat tenen un mínim de sentit comú aquestes persones? Precisament el seu èxit comercial és gràcies a que els propietaris dels habitatges s’han mantingut al barri, l'han rehabilitat i n'han conservat el caràcter. Actualment l’Ajuntament de Palma, escoltant les peticions d’ARCA està tramitant un Pla d’especial protecció a Santa Catalina. I és tot això el que fa Santa Catalina un atractiu”, defensen.

Segons la seva lectura, allò que cerquen els empresaris és “colonitzar, destrossar la qualitat del barri i després quan ja no puguin treure més suc, partir cap a un altra barriada”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Insomnio doble, fa mes de 7 anys

Que el derecho propio al descanso en tu propia casa este en manos de los empresarios de restaurantes y discotecas que dejan campar a sus anchas durante las horas de descanso de los residentes del barrio de Santa Catalina a un puñado de degenerados y maleducados que seguramente en sus casas no harían por tal de llenarse los bolsillos de dinero es un escándalo que debería tener otro tipo de acción por la autoridad competente, pero como ni los empresarios, ni políticos, ni tampoco los agentes que deben velar por la salud y seguridad de los vecinos residentes se ven afectados en su descanso, la cosa cambiaría si fuesen ellos los que no pueden dormir por las noches, el problema es claro, mientras no le toque a uno mismo que se aguante el vecino!!
STOP RUIDOS Y MÚSICA EN SANTA CATALINA!!
BASTA YAAAAA

Valoració:0menosmas
Per Experiència, fa mes de 8 anys

Anant per les bones, telefonant a sa Policia o presentant denúncies per escrits, es veïnats perdran es temps i sa llavor. Per experiència puc dir que es problemes de renou no se resolen per les bones sinó per les males. Just davant ca meva tenia un bar renouer que me feia sa vida impossible. Després d'haver telefonat a sa Policia un caramull de vegades i que no me fessen cas, vaig decidir afrontar es problema personalment, llançant poals d'aigua a ses persones que feien renou. Es propietari des bar me va denunciar dues vegades en es jutjats i es jutges me condemnaren a dues multes de 120 € per "falta de coaccions". Però qualque cosa més degué passar, perque després des segon judici es problema des renou va desaparèixer. Vaig quedar com es dolent de sa pel·lícula i sa broma me va costar 240 €, però han estat uns doblers ben invertits. Si un caramull de veïnats de Santa Catalina fan lo mateix i es propietaris des bars saturen es jutjats de denúncies, ben prest es veïnats conseguiran per les males allò que ès impossoble de conseguir per les bones.

Valoració:2menosmas
Per maria, fa mes de 8 anys

Hace treintaiseis años que vivo en santa catalina toda la vida y no era necesario este eje civico. Esta barriada siempre tuvo su encanto era fantastica comercios pequeños el mercado nadie necesitaba ningun restaurante en esta zona. Viviamos en la tranquilidad absoluta, con la escusa del turismo el ayuntamiento nos ha sometido a vivir en el infierno siempre a favor del empresario.En mi opinion hace pensar que presuntamente hay intereses creados porque hace cuatro años que vivimos en este calvario de ruido y cuando llamas a la poli te dicen que tienen ordenes de no venir, o que tienen cosas mas importantes que hacer, o que tienen que asistir a otros asuntos etc.....siempre escusas.

Valoració:3menosmas
Per Catilina, fa mes de 8 anys

No hi ha res a fer davant d'aquestes situacions. Palma ha venut la seva ànima al turisme. El mal és que Santa Catalina es degradarà urbanísticament i es descohesionarà encara més, i quan el turisme que ara omple bars i restaurants se'n vagi, no quedarà més que un barri desestructurat i trist.

Valoració:4menosmas
Per jehc, fa mes de 8 anys

El que no té cap justificació és que barris tan emblemàtics con Sa Llotja o Santa Catalina, el mateix ajuntament, que hauria de vetllar per la convivència entre veïnats i empresaris, sigui el que menys fa. Desgraciadament ho sé per experiència al estar patint aquesta permissivitat, fins i tot foment de permetre obrir més locals de restauració a un carrer principal de Sa Llotja, tot i deixar oberts obrir sense llicència d'activitats. El pitjor de tot és que davant repetides denúncies, l'ajuntament no posa les mesures pertinents per impedir aquestes irregularitats al·legant motius econòmics sense cap ni peus, com hara que vivim del turisme (i quin turisme de quantitat, i no de qualitat com caldria fomentar ens estant deixant). Tot aquest cúmul de irregularitats només se pot explicar si hi ha algunes prebendes que descoeixem, però que, desgraciadament amb totes les corruptel·les que estan aflorant, no m'extranyaria que sortissin encara més relacionades amb aquesta màniga ampla que està deixan l'ajuntament de Palma als restauradors. Convit a tothom que es passegin per barri de Sa Llotja a partir de març, per fer-se una idea del a quantitat de brutor. Com efecte immediat, la enorme quantitat de pisos en lloguer com aparthotels o en venda (sobretot els primers) perquè és intolerable poder viure amb aquesta mancança de regulación i d'aplicació de les ordenances. I quan denuncies, tot són problemes, haver-te de justificar com a veïnat que se queixa com no tinguessim res més a fer, i excepcionalment rebent resposta. És una vergonya. Esper que hara que toca haver un canvi de cicle, qui entri possi un poc d'ordre a aquesta vergonya contínua que patim els veïnats del centre de Palma (Llotja, Sta. Catalina, Indústria,...). Resulta també curiós que es reigessin per la mateixa ordenança que La Calatrava i la Catedral!

Valoració:7menosmas
Per Carme V., fa mes de 8 anys

Existeix una total deixadesa per part de l'autoritat municipal (de qualsevol color polític), respecte de les contaminacions/agressions acústiques cap als ciutadans.

La Plaça Major de Palma n'és un altre exemple. Els veïnats fa anys que lluitam contra les agressions acústiques provinents dels músics del carrer sense gaire resultat.

Desitjaria el millor dels èxits als habitants de Santa Catalina.

Valoració:8menosmas
Per Jordi, fa mes de 8 anys

Igual que es varen fer polígons per a treure les fàbriques de les ciutats, també s'ha de separar l'oci nocturn de les zones habitades.
Així els empresaris de l'oci poden obrir fins tard, alhora que els residents poden descansar, un dret bàsic.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente