algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El Palau de Congressos arriba a temps per les Eleccions Autonòmiques i Municipals

Façana del polèmic Palau de Congressos. | M.A. CA

Dilluns es reprendran les obres del Palau de Congressos de Palma, després de dos anys d'inactivitat. Així s'ha anunciat després d'una reunió mantinguda al Consolat pel president del Govern, José Ramon Bauzá; el batle de Palma, Mateu Isern, el conseller d'Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí i el director de la zona est d'Acciona Infraestructures, Francisco López, per tractar la situació actual de l'edifici. Les obres estaran acabades d'aquí a un any, just a temps, més amunt més avall per les Eleccions Autonòmiques i Municipals.

Dos anys aturades
Les obres del Palau de Congressos porten paralitzades des de fa dos anys, des de l'estiu de 2012. Si bé, a principis d'aquest any l'executiu balear i el consistori palmesà saldar els comptes pendents amb la constructora Acciona, que s'elevaven a 42,5 milions d'euros.

Malgrat el pagament del deute, les obres han continuat paralitzades. Es calcula que el pressupost que cal per acabar-les és de 30 milions d'euros. El cost màxim global inicialment previst del Palau de Congressos i l'hotel annex s'elevava a 110 milions d'euros.

La infraestructura, que ocupa la façana marítima de la capital balear, és obra de l'arquitecte navarrès Pachi Mangado. Les obres, que van arrencar el 2008, s'havien d'haver conclòs en 2011.

Fa un dies, des del Govern s'apuntava que les obres del Palau de Congressos es reprendran quan s'asseguri que aquestes no es van a paralitzar.

Així, la portaveu de l'executiu autonòmic, Núria Riera, ha posat èmfasi en la intenció del Govern és «que les obres es puguin acabar». Per la seva banda el conseller d'Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí, ha remarcat que aquesta infraestructura beneficiarà tota la comunitat.

Acord del Consell de Govern
Precisament, el Consell de Govern de divendres passat va autoritzar el conseller de Turisme, Jaime Martínez, a exercir la competència en matèria d'autorització i disposició de la despesa derivada de l'expedient d'aportació plurianual a favor de l'Agència de Turisme de Balears (ATB) per finançar la infraestructura del Palau de Congressos.

La Conselleria ha iniciat la tramitació d'aquest expedient, per un import total de 40 milions d'euros, distribuïts en vuit milions d'euros anuals durant els anys 2014, 2015, 2016, 2017 i 2018.

Amb aquesta quantitat es fa front al pagament del finançament per abonar a l'empresa constructora les factures que es van incloure en el sistema de pagament a proveïdors de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

Aquest 30 milions de euros ès millor que els
inverteixin en demolir aquesta edificació.
Encara estan a temps.
¿Han pensar quan estigui acabat per quina cosa
servirà?
Serà un fantasma, basta mirar a Brasil
per sebre lo que passarà.
Val més perdre 140 milions de euros i acabar
de una vegada.

Valoració:4menosmas
Per Maria, fa mes de 9 anys

COST del Palau de Congressos (per ara): 140 milions.


BENEFICIARIS: les constructores de Madrid.


FINANÇAMENT del PP (Bárcenas): les constructores de Madrid.


RETALLADES EN EDUCACIÓ GOVERN BALEAR 2012-2013: 80 milions.


RETALLADES EN SANITAT GOVERN BALEAR 2012: 148 milions.


Està clar, no?

Valoració:5menosmas
Per Z, fa mes de 9 anys


I LA SEU QUAN L'ACABARAN ??

Valoració:1menosmas
Per Joaquim, fa mes de 9 anys

Amb tots el meu respecte a l'arquitecte, el qual no conec. Però el llinatge “Mangado” sembla premonitori no?

Valoració:5menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Hi ha altres prioritats, pot seguir aturat i millor si el tomen, sortirà mes barat.

Valoració:15menosmas
Per Preu per preu, fa mes de 9 anys

No tendran teeeeemps....No tendran teeeeemps....No tendran teeeeemps....

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente