nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

«Al Molinar, port petit i museu»

Els econacionalistes palmesans defensen que la posada en valor cultural i patrimonial és "la millor opció per al Club Marítim, per al barri i per a la ciutat"

El grup municipal MÉS per Palma duu avui al plenari que se celebra a Cort una proposició que serà debatuda en comissió informativa d’Urbanisme que es proposa garantir la continuïtat del Club Marítim del Molinar amb les mateixes característiques que el defineixen actualment i sense haver de recórrer a la gran ampliació projectada. Això permetria que el Molinar fora un port petit, amb caràcter social i pesquer, i amb un gran atractiu històric i turístic.

“Tal com han defensat els portaveus de la Plataforma Salvem el Molinar, a MÉS per Palma proposam que es conservi com un port petit i es converteixi en un port museu que permeti donar a conèixer el port, el barri i la cultura marinera, tant a residents com a visitants”, explica sobre la proposta el portaveu dels ecosobiranistes a Ciutat, Antoni Verger.

“La tendència europea dels ports petits és mantenir-los, conservant-ne el seu caràcter i encant, i fent-los viables a través de projectes innovadors”, com per exemple els desenvolupats als ports museu de Duarnenez, a la Bretanya francesa, o al de Palamós. Just dos exemples els esmentats de ports dedicats a la pesca i a la cultura marinera que realitzen nombroses activitats i reben una gran afluència de públic, gràcies a la seva posada en valor cultural i patrimonial en forma de museu. “Aquesta és la millor opció per al Club Marítim del Molinar, per al barri i per a la ciutat”, defensà Verger.

Les paraules en fets
La proposta que presenten des de MÉS és segons els seus impulsors només un mitjà per a "traduir en fets les paraules del batle Mateu Isern". Recordem que la primera vara de Palma mostrà la setmana passada la seva disconformitat amb el projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar de Llevant en els termes actuals.

Els econacionalistes creuen que ara li pertoca al batle ser coherent amb les seves pròpies paraules i “desplegar totes les accions tècniques, administratives i polítiques de què disposa l’Ajuntament de Palma per poder paralitzar definitivament l’actual projecte que tramita l’Autoritat Portuària”.

En aquest sentit, exigeixen que s’iniciïn les gestions pertinents per aturar aquest "aberrant projecte d’ampliació" que compta amb el rebuig majoritari del veïnats, per ser "especulatiu" i una "amenaça contra l’ecosistema marí, el paisatge de la badia i la qualitat de les seves aigües".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.