muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

Preveuen desallotjar l’hort urbà okupat i donar-li ús comercial

20484
L’anunci del possible desallotjament de l’hort s’estengué aviat entre els moviments socials de Palma, i un grup de joves acudí a la protesta d’ahir en defensa del projecte.

L’amenaça de  desallotjament sobrevola l’hort urbà que els indignats crearen ara fa 15 mesos en un solar ocupat a Palma.

Es tracta d’un espai verd batejat com a Jardí d’Epicur, on els activistes han sembrat diferents verdures i plantes aromàtiques en una dotzena de pasteres.

Tanmateix, el projecte té els dies comptats d’ençà que els amos d’un bar de devora negociassin la cessió del solar amb el seu propietari. Segons ha transcendit, ara es plantegen crear un club de petanca privat als terrenys. Així mateix, podrien ser aprofitats per instal·lar-hi una terrassa que donàs servei al bar.

Així ho han fet saber als activistes de l’hort urbà, als quals han comminat a llevar tots els trasts en les properes hores. Els activistes, però, repliquen que els responsables del negoci no els han mostrat cap ordre de desallotjament, sinó uns papers sense firmar en els quals es permet l’ús privat del solar.

Precisament, per rebutjar aquest possible desallotjament, un grup de joves es va concentrar ahir horabaixa a l’hort urbà. “Ara es volen aprofitar de la feina feta durant aquest any i mig per part de tota l’assemblea Toma la ciudad, que vàrem convertir un solar ple d’enderrocs i rates en un hort i i en un jardí per a l’ús comunitari”, explicava ahir un dels joves participants en la protesta.

De fet, els activistes no fan comptes iniciar voluntàriament el desmuntatge de l’hort. A l’hort hi ha tant de material pesant (les pasteres amb quilos i quilos de terra) que el desallotjament no resultaria una maniobra breu. Tant és així que els joves asseguren que faran guàrdia als terrenys per detectar-hi així una possible aparició sorpresa d’efectius policials, juntament amb operaris que tanquin el perímetre del solar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt malament!, fa mes de 10 anys

Us comercial?. Si ningú té un duro per gastar,i per desgràcia de tots, cada dia tanquen una dotzena de comerços. Aquest hortet és tot un exemple d´urbanisme sostenible i s´hauria de protegir i donar-li un us pedagògic..

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente