algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

La forta pluja desllueix el 25è aniversari de Projecte Home

Un miler de persones participaren en l’acte a la nova seu de Son Morro. La reina Sofia visità les futures instal·lacions

428
D’esquerra a dreta: Català, la reina Sofia, Bauzá i Moreno durant la visita d’ahir a les obres de Projecte Home. | Tomeu Martí - P.Bota.

Projecte Home Balears celebrà ahir el vint-i-cinquè aniversari de la seva fundació a la nova seu de Son Morro, que entrarà en funcionament el 2014. La forta pluja deslluí l'acte, que acollí un miler de persones.

El president de Projecte Home, Bartomeu Català, explicà que quan començà, fa vint-i-cinc anys, només tenien "80 persones que volguessin tractar les seves addiccions a les drogues; ara, cada any més de 2.000 persones passen pel centre" per desintoxicar-se. Català agraí que les administracions hagin mantingut el conveni marc per poder continuar amb les obres "sense cap rebaixa" i recordà que 15.000 metres quadrats d'on s'ubicarà la nova seu són una donació de l'Ajuntament de Palma. També indicà que més de 200 empreses i 800 socis ajuden a poder tirar endavant aquest gran projecte, que disposarà d'una zona verda de 26.000 metres quadrats.

A l'esdeveniment, que fou molt més curt del que s'havia previst per la forta pluja que havia caigut minuts abans i per l'amenaça que pogués tornar a ploure, hi assistí la reina Sofia, que després de visitar les futures instal·lacions va ser l'encarregada de presidir l'acte. Diferents usuaris i familiars que han passat pel centre durant aquest quart de segle explicaren la seva experiència. La reina destacà que els testimonis dels usuaris i de les famílies són "la mostra de l'eficàcia i del compromís" del treball de Projecte Home.

A la celebració, també hi foren presents el president del Govern, José Ramón Bauzá; el del Parlament, Pere Rotger; la delegada del Govern, Teresa Palmer; el secretari d'Estat de Serveis Socials i d'Igualtat, Juan Manuel Moreno; el conseller de Presidència, Antoni Gómez; el de Salut, Antoni Mesquida; el d'Educació , Rafel Bosch; el d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i el batle de Palma, Mateu Isern.

Per tancar l'acte, les autoritats deixaren les seves empremtes en un mural col·lectiu com a símbol del suport que donen a les noves instal·lacions de Projecte Home.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.