algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
22°

El Govern exigirà el català als funcionaris que atenguin a l'alumnat o al telèfon

L'Executiu balear només exigirà un requisit mínim de coneixement del català als treballadors públics que tinguin com a funció principal la informació i l'atenció a l'alumnat en els centres educatius o la recepció al públic i/o atenció telefònica, segons s'especifica en l'acord del Consell de Govern del passat 10 d'agost, publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Concretament, el BOIB assenyala que als citats treballadors públics se'ls exigirà com a requisit el nivell A2 de coneixements de llengua catalana o equivalent, mentre que, d'altra banda, en virtut de la modificació de la Llei de Funció Pública aprovada el passat 17 de juliol en el Parlament, se suprimeix, a excepció d'en els citats casos, l'exigència d'un requisit mínim de català en la resta de personal laboral de l'Administració de la Comunitat Autònoma de Balears.

Així, cal recordar que després de la reforma de la citada normativa, el català deixa de ser un requisit per convertir-se en un mèrit a l'hora d'accedir a un lloc de treball en l'administració pública de Balears.

D'aquesta manera, al marge dels esmentats suposats, només es podrà establir el requisit d'un nivell de català en els llocs de treball que excepcionalment es determini de manera individual i degudament justificada i motivada, atenent a les seves característiques concretes.

cal recordar que les administracions de Balears i els ens públics del sector públic instrumental han d'adaptar en el termini d'un any les seves relacions de llocs de treball al que estableix la modificació de la Llei de Funció Pública, per la qual cosa han d'adaptar la relació dels llocs de treball de personal laboral de l'Administració de la Comunitat Autònoma per eliminar l'exigència de determinats nivells de coneixement de català, «sense perjudici que posteriorment, es pugui incloure el requisit del coneixement del català en algun lloc concret en el qual estigui motivat especialment».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Si érem independents no hi hauria gonellistes ni colonitzadors, escrivint en espanyol en un diari en català, empipant en els fòrums electrònics, com no n'hi ha a Itàlia, França, Espanya, etc. Per tant, facem com si ja no depenguéssim de les repúbliques i el regne esmentats i agafem-nos la independència espiritual que consisteix a no fer gens de cas -ni tan sols llegir-ne els comentaris- d'aquells elements que només existeixen per i per a la nostra situació de dependència. Viuríem, almanco en aquest fòrum, com si fóssim sobirans o "com a REIS", que diu Concís.

Valoració:0menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

Hombre "ciutadà", con esa actitud a lo mejor lo que te ganas es que te rompan los dientes, a ver qué tal hablas tú.

Valoració:0menosmas
Per Iris, fa mes de 11 anys

Som mallorquina, però ara vull practicar es castellâ: quien se cree que con el gobierno del pacto anterior había el 100% de gente atendiendo a alumnos y teléfono SOLO en catalán en los centros educativos?
Hay alguien que no crea que a médicos que no podían asistir a clases de catalán, se les firmaba el aprobado?
Esto es así reconocido por ellos, así que la política ling¨´istica del gobierno de izquierdas es peor que la de Bauzá, por demagógica, por "sa regla de s'embut" i por tanto gilipollas enchufado incompetente en las consellerías.
Pero vosotros seguid creyendo en que la solución está en la izquierda...no vistéis el fracaso estrepitoso en las elecciones? no es sufieciento castigo?...tampoco creo que la solución esté en la derecha, sino en el trabajo responsable de cada uno, ser cada vez más competentes y denunciar las injusticias aunque seais de izquierdas y éstos las produzcan...no seais hipócritas!!!!

Valoració:0menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys

En sortirem quan, massivament, decidim habilitar i donar suport a una alternativa política que no doni suport a pp ni psoE (ni associats), ja que aquests defensen interessos econòmics, patrimonials, polítics i culturals EXTERNS a les Illes Balears.

Valoració:5menosmas
Per ciutadà, fa mes de 11 anys

Als funcionaris que no ens responguin en català o que ho facin molt malament els haurem de demanar si és que no saben parlar, si surten del dentista amb la boca anestesiada o si els passa cap altra cosa. Ja n'hi ha que basta.

Valoració:9menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en espanyol. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el castellà no és útil ni necessari.

Valoració:24menosmas
Per A fer punyetes, Castella i Espanya!, fa mes de 11 anys

No diu res el Govern del castellà. I és que aquesta llengua està tan blindada per Espanya rància i retrògrada i per la seva Constitució centralista que no cal dir res. Se suposa que tothom compleix la Llei Constitucional, l'obligatorietat de saber escriure, llegir i usar el castellà. Això és molt de suposar. Jo conec gent a Mallorca incapaç de mantenir una conversa en castellà encara ara, Després de 300 anys d'imposicions és una gran alegria comprovar que encara no han aconseguit imposar-lo del tot. I és que els castellans no són més intel·ligents que els catalans, ni que els mallorquins ni que els gallecs ni que els bascos ni que ningú. Quina supèrbia que duen damunt.

Valoració:9menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

A poc a poc s'està imposant una nova dictadura d'extrema dreta.

Valoració:10menosmas
Per ..., fa mes de 11 anys

SÍ: "D'aquesta manera, al marge dels esmentats supòsits"

NO: "D'aquesta manera, al marge dels esmentats suposats"

Valoració:4menosmas
Per Patricia Roman, fa mes de 11 anys

A més de l'informació de maki mireu aquesta que us paso, és prou forta per valorar que fan a Madrid des de el Ministeri de Cultura amb el nostres doblers. Hem de tenir en compte que som la Comunitat nº 2 en aportació tributària per càpita amb un 122,9 i que som la nº 9 en rebre. Es gasten els doblers en mantenir Fundacions més que sospitoses i ningú fem res. Crec que ja n'hi ha prou. Arruix!!! El qui vulgui conviuré a les Illes ho ha de fer amb les nostres condicions i no amb les dels altres.
La Fundación FAES que preside Aznar ingresa, vía subvenciones, 9.283 euros diarios desde el año 2003. En total, desde hace 8 años, la cifra se eleva hasta 26,98 millones de euros.
Esta inyección económica supone 278.490 euros mensuales y 3.373.430 al año
El Ministerio más generoso es el de Cultura, que ha aportado 19,65 millones, seguido por el de Asuntos Exteriores, con otros 6,82 millones de euros.

Aquesta gent no té vergonya, no té ètica ...

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente