nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Calvo vol posar una comissaria i un restaurant a Gesa

L'immoble acollirà també espais socials, culturals, de promoció turística i un auditori. La gestió serà amb finançament públic i privat

L'immens edifici de Gesa de 16.700 metres quadrats, situat davant la façana marítima i envoltat del futur corredor de la mar, acollirà sales polivalents, un auditori, una comissaria, una biblioteca, restaurants a la planta alta i espais per a la promoció turística, segons el projecte de pla d'usos presentat ahir per la batlessa Aina Calvo.
Després de quatre anys tancat i gairebé en estat d'abandó, el polèmic immoble catalogat, protagonista d'un triple litigi entre la companyia elèctrica, la promotora Núñez y Navarro i l'Ajuntament, serà, a la fi, públic i per al gaudi de la ciutadania, segons aquesta proposta.

Avui, Cort aprovarà en una junta de govern la compensació que haurà de fer a l'empresari català, propietari del solar, pel fet que aquest terreny passi a ser de titularitat municipal. Calvo culmina així tot el procés de reparcel·lació del PGOU del sector de la façana marítima. "Quan l'edifici sigui nostre -remacà ahir Calvo-, ha de ser autosuficient: es mantindrà mitjançant els cànons de les concessions".

Els usos de l'immoble ja estan definits. La primera edil i la regidora d'Urbanisme, Iolanda Garví, avançaren que la rehabilitació es durà a terme en tres fases: la primera començarà a executar-se per maig d'enguany i n'afectarà les plantes principals (la 0 i la 1), on es preveu instal·lar la seu per a la Policia Local, els espais socials, l'auditori i les sales expositives i per a tallers. Segons Calvo, aquesta fase costarà uns 660.000 €, finançats amb la Llei de capitalitat, i serà íntegrament d'iniciativa pública. La remodelació d'aquesta zona estarà enllestida entre final de 2011 i principi de 2012.

Per a la resta de l'edifici, Cort preveu la participació d'iniciativa privada i també mixta. L'àrea de restauració emmarcada en l'àtic i el sobreàtic, amb una coberta enjardinada, ja correspondrà a una segona fase. La batlessa indicà que per a la seva explotació Cort traurà a concurs públic la concessió del restaurant. Per acabar, la tercera part del pla afectarà de la segona a la vuitena plantes. En aquest espai central de l'immoble hi haurà la zona dedicada a la promoció turística de la ciutat. Aquesta part serà gestionada de manera mixta entre agents del sector i l'Administració.

La primera edil recordà que la catalogació d'aquest immoble ha fet possible recuperar el parc a la primera línia de la façana marítima i, per extensió, aconseguir el corredor verd de la mar, en detriment dels pisos de luxe que hi volien construir la companyia Mapfre i l'empresa de Núñez y Navarro. "Estic segura que a hores d'ara ningú no qüestiona la zona verda". La batlessa va respondre així a les afirmacions del dirigents del PP de Palma, José María Rodríguez i Julio Martínez, que mantenen que quan el seu partit governi a Ciutat, tornaran enrere les mesures de Calvo i esbucaran l'edifici. "Fer bandera de demolir un Bé Catalogat no és una bona manera", va advertir Garví. Alhora, recordà que quan es declarà la protecció de Gesa, per maig de 2007, l'obligació jurídica de Cort era modificar el PGOU i els usos d'aquest sector.

El Consistori té previst oferir a Núñez y Navarro una compensació de solars a segona línia. La seu d'Emaya situada al carrer de Joan Maragall i alguns terrenys del Polígon de Llevant passarien a mans de la constructora catalana. Tanmateix, Núñez y Navarro podria no acceptar l'oferiment de Cort, com ja ha fet amb anterioritat. En aquest cas, podria acudir als tribunals i inciar una nova batalla judicial pels 70 milions que pagà a la companyia elèctrica pel solar amb l'obligació que en tomàs l'edifici.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

La companyia "Núñez y Navarro" comprà el solar per 70 milions de euros amb la obligació que esbuqui l'edifici.
L'edifici se ha de esbucar i una vegada esbucat se podrà comprar el solar per uns 8 o 9 milions de euros. Segons la demanda i oferta actual i futura aquest solar no trobarà cap comprador ni per 10 milions de euros. Així ès el món dels negocis. Un cadàver més.

Valoració:1menosmas
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 12 anys

ENDERROCAMENT... Tens raó i m'agrada la idea, saps quines vistes!! i a més quan era Gesa ja era una casa de p... això sí, amb molta llum jje.

Valoració:0menosmas
Per Enderrocament total del mamotreto, fa mes de 12 anys

I un puticlub, per què no ?

Valoració:2menosmas
Per Joan Guasp, fa mes de 12 anys

Que hi posi també el Museu de l'Humor! Que no s'ho pensi ni un minut més!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente