algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El PSM presentarà batalla perquè Palma es declari ciutat antitaurina

Els nacionalistes volen aconseguir que el ple de Cort aprovi una declaració contra els espectacles de braus. Començaran una tanda de reunions amb les entitats antitaurines de més experiència

El PSM vol lluitar per fer que Palma es declari ciutat antitaurina. Segons fonts del partit, preparen una tanda de reunions amb les entitats de Ciutat que fa més temps que protesten contra la tauromàquia "per traslladar-ne les inquietuds a les institucions".

Pel PSM, ara "és el moment oportú" d'agafar la bandera antitaurina com a estendard. Consideren que hi ha un sentiment majoritari contra els espectacles en els quals es fan patir els braus fins que moren i que és factible fer que Cort els rebutgi.

Cerquen que, en un ple municipal, s'aprovi una declaració en què consti que Palma és una ciutat antitaurina, tal com ja féu Costitx, l'únic precedent a les Balears, el juliol passat. Per fer-ho, però, admeten que primer cal una gran tasca de conscienciació de la població. És per això que comencen reunint-se amb els col·lectius que han tractat més aquesta qüestió.

Tanmateix, a banda, el PSM també n'ha parlat amb Els Verds, amb converses que avancen positivament, i preveu dur aviat aquesta qüestió als òrgans del Bloc. Segons fonts de la formació, aquest pot ser un punt clau amb vista a pròxims pactes electorals o de govern a Palma i "se n'haurà de parlar".

Tot just enguany, el Parlament de Catalunya ha d'acabar de debatre i votar una llei per prohibir les corregudes de braus. La proposta de llei ha causat molta polèmica, encara que ja hi ha més de seixanta municipis del Principat que s'han declarat antitaurins, incloent-hi Barcelona des del 2004. Amb tot, que un municipi es declari antitaurí no vol dir que s'hi deixin de fer espectacles de bous, aquesta és una qüestió que ha de regular el Parlament. El de Catalunya, a més, no és l'únic precedent. A banda de les Canàries, hi ha ciutats a diversos racons del món que s'han declarat antitaurines. Caracas (Veneçuela), per exemple, ho és des del 2009; Medellín (Colòmbia) des del 2008, i Montignac (França) des del 2007.

A Palma el moviment antitaurí ja té anys d'experiència i fa temps que protesta. L'estiu passat, però, prengué, a la força, una nova direcció. La Policia Nacional carregà contra un centenar d'activistes que protestaven davant de la plaça de toros. El resultat fou una desena de contusionats, incloent-hi una nina de deu anys, segons els organitzadors. Les entitats que convocaren la mobilització denunciaren la desproporcionada contundència de la Policia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.