algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

El Consell de Mallorca s'apunta a la igualtat

La institució insular crea la Comissió interdepartamental de promoció de polítiques d'igualtat de gènere amb l'objectiu d'eliminar discriminacions en les seves actuacions

La Comissió interdepartamental de promoció de polítiques d’igualtat de gènere es constituí ahir per tal que es tingui en consideració la perspectiva de gènere en les polítiques publicades aplicades pel Consell de Mallorca. Representants dels diferents departaments de la institució insular mantingueren ahir la primera trobada d’aquesta comissió, que es reunirà periòdicament cada quatre mesos.

En la reunió se n’exposaren el funcionament i els objectius. Així, la comissió s’encarregarà de proposar mesures per fomentar la igualtat d’oportunitats i la no discriminació entre homes i dones, com també de vetlar perquè totes les actuacions desenvolupades pel Consell tinguin en consideració la qüestió del gènere.

Josefina Ramis, consellera insular de Joventut i Igualtat, es referí a la creació com un «fet històric» i explicà que el ple de la comissió es reunirà cada quatre mesos i la comissió permanent, cada dos.

Transversalitat
María José Varela, directora insular d’Igualtat, destacà l’objectiu que la igualtat sigui transversal a tots els àmbits. Així, assenyalà que «ara es té el concepte de població en general, sense distingir entre homes i dones, quan les polítiques públiques no afecten tothom de la mateixa manera».

Varela es referí també a la necessitat de «desmuntar» les maneres d’actuació habitual de les administracions públiques. «Cal organitzar-ne de noves a partir de nous paràmetres que incloguin la valoració de l’impacte de gènere». •

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.