cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Breus

•Institucions

Museu d'Art Modern i Contemporani

La Comissió de Cultura i Patrimoni del Consell Insular de Mallorca va donar dijous el vistiplau al pla per a la realització del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, que impulsen l'Ajuntament de Palma i la Fundació d'Art Serra. L'engegament del projecte, que es durà a terme al Baluard de Sant Pere, ha quedat sotmès a la realització prèvia dels preceptius tasts arqueològics. De tota manera, la seva aprovació definitiva queda en mans de l'Ajuntament de Palma, que ha de realitzar la modificació del PGOU. DdB.

•Art

Rembrandt

La Lliçó d'Anatomia del Doctor Tulp, una de les més cèlebres obres del pintor holandès Rembrandt van Rijn va ser presentada ahir, divendres, en tota la seva esplendor original, després de dos anys de restauració al museu Mauritshuis de l'Haia. La pintura, de gran format, de l'any 1632, és considerada com una de les grans obres de Rembrandt (1606-1669), juntament a Ronda Nocturna, Crist Curant els Malalts o Venedor Ambulant. A l'obra, on l'artista va reproduir amb fascinant realisme una lliçó d'anatomia del patòleg Nicolaes Tulp mentre treballa amb un cadàver, va patir un seriós deteriorament a través dels segles i una capa de brutor en va cobrir els colors originals i alguns detalls. DdB.

•Arqueologia

Ciutadella

La Direcció general de Correus aportarà dos milions i mig de pessetes, a través de la partida destinada a l'1% cultural, per costejar les excavacions arqueològiques d'urgència a Ciutadella. En el decurs de les obres de demolició de l'antiga seu de Correus i Telègrafs, situada a la plaça del Born, apareixeren restes ceràmiques d'època romana, datats entre els segles II i V, així com estructures arquitectòniques que els investigadors coincideixen en el fet que podrien pertànyer a la desapareguda ciutat romana d'Iamo. EFE.

•Literatura

Delibes

En tan sols tres dies s'han venut 90.000 exemplars de El hereje, la darrera novel·la de l'escriptor de Valladolid Miguel Delibes, ambientada al Valladolid del segle XVI i la més extensa d'aquest autor que du cinquanta anys entregat a la literatura. Segons dades facilitades ahir per Destino, aquest «èxit sense precedents» ha obligat l'editorial a llançar una segona edició, que arribarà a les llibreries la propera setmana. EFE.

Mc Ewan

L'escriptor britànic Ian McEwan, un dels sòlids valors de la literatura europea dels darrers decennis amb títols com El inocente o Niños en el tiempo, ha construït a la seva darrera novel·la publicada a Espanya, Amor perdurable, el seu text amb una trama més elaborada. En una trobada amb la premsa, Mc Ewan assenyalat que «encara vull pensar que en totes les meves novel·les hi ha un punt en comú, l'interessant és que sempre hi hagi una diferència». EFE.

•Aclariment

Miquel Font

En l'edició de dijous el gràfic publicat en aquestes planes atribuïa a l'Editorial Miquel Font un 10'8% dels fons bibliogràfic balear, quan en realitat en posseix un 4'7%. DdB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.