algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

José María Aznar inaugurà a Bogotà l'exposició «Joan Miró a Mallorca»

Totes les obres procedeixen de la Fundació de l'artista a Palma

58292
«Les Constel·lacions» és una de les obres exposades a Bogotà.

El president del Govern espanyol, José María Aznar, va inaugurar dilluns en el Museu d'Art Modern de Santa Fe de Bogotà l'exposició Miró a Mallorca, que recull 48 pintures de l'artista, totes sortides de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. La mostra coincideix amb una altra de 115 gravats de Francisco de Goya, procents de la Reial Acadèmia de San Fernando.
José María Aznar, que era acompanyat de la seva esposa, Ana Botella, i el ministre d'Indústria i Energia, Josep Piqué, va expressar la seva satisfacció davant el fet que coincideixin les mostres de dos genis de la pintura universal.
La mostra de Miró inclou sis grans pintures de final dels anys setanta i quaranta-dos gravats de la sèrie Constel·lacions, que marcà un canvi significatiu en la producció de Joan Miró, ja que amb aquesta inicià l'exploració del seu llenguatge més característic; i de la sèrie Allegro Vivace, que fan part del darrer període de creació mironiana i que és, segons els crítics, el de major qualitat expressiva tècnica.
La directora del MAM, Gloria Zea, comparà la dimensió de Miró amb la de Pablo Picasso, Juan Gris i Julio González, «Amb ells —va dir—, l'art espanyol va assolir un lloc destacat en l'àmbit universal».
Les exposicions de Joan Miró i de Francisco de Goya es complementen amb el seminari Dos artistes espanyols, dues obres i amb visites guiades.
Una altra mostra —Miró: la trangressione— amb fons procedents de la Fundació Miró a Mallorca s'inaugurarà al Museo di Risorgimento de Roma el cinc de novembre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.