cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Fòrum de la Societat Civil envia una carta a Prohens per a garantir el correcte funcionament de la mesa per al pacte turístic

La presidenta Marga Prohens durant un acte institucional. | Foto: Europa Press

El Fòrum de la Societat Civil ha enviat a Marga Prohens, presidenta del Govern, una carta amb motiu de la Mesa per al Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears.

En la missiva, l'entitat social proposa una metodologia de treball «que faciliti i asseguri el bon funcionament de la Mesa». Entre les mesures destacables, s'hi troba l'elaborar un diagnòstic clar de la situació i unes mesures concretes de solució.

A continuació, dBalears reprodueix la carta del Fòrum de la Societat Civil enviada a Prohens:

«Carta del Fòrum de la Societat Civil

Senyora,

des del Fòrum de la Societat Civil consideram de manera positiva la creació de la Mesa per al Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears, motiu pel qual una representació del Fòrum va assistir de manera presencial a la convocatòria del passat dimecres.

Els objectius del Pacte i les accions a aplicar que d'aquest es desprenguin, seran d'una importància cabdal per al present i futur de les Balears, d'aquí que de la configuració de la mateixa Mesa i dels grups de treball dependran la rellevància de les decisions.

Amb aquesta carta volem manifestar la predisposició del Fòrum a participar activament d'aquest procés, alhora que suggerir una metodologia de treball que faciliti i asseguri el bon funcionament de la Mesa.

Consideram essencial que l'equip directiu del procés representi independència i diversitat. Amb la coordinació del Dr. Antoni Riera, suggerim que l'equip estigui format per dues persones proposades pel sector empresarial, dues persones proposades per les organitzacions sindicals i dues persones proposades pel Fòrum de la Societat Civil. Les funcions d'aquest equip han de ser:

a) Elaborar una proposta de temes a treballar i d'entitats a consultar, representatives del teixit social i econòmic.

b) Fer un recull de les iniciatives posades en marxa els darrers 10 anys que han tingut bons resultats, i un recull d'aquelles que no han funcionat o que han agreujat els problemes.

c) Fer un recull dels problemes que s'han detectat des de diversos indrets i entitats.

d) Establir un diagnòstic general.

e) Fer un recull d'esmenes sobre el diagnòstic i arribar a un consens general.

f) Posar damunt la taula les propostes per millorar o canviar el sistema turístic actual.

d) Fer un pla d'accions, amb un calendari i un pressupost estimatiu.

e) Arribar a un consens sobre el pla.

Esperant que aquestes propostes puguin contribuir de manera positiva al bon funcionament de la Mesa per al Pacte Social i Polític per a la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears, rebeu una cordial salutació.

Joana Maria Palou Sampol
Presidenta del Fòrum de la Societat Civil».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lalin, fa 2 mesos
Qui entén aquesta gent quan els convé diuen SOS turisme, quan la situació sanitària era de lo més delicada i ara es disfressen de santets x enganyar el personal! Quin absurd i a damunt encara n’hi ha q els voten!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente