nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
15°

Un infermer de Son Espases canvia el canal d'IB3 a TVE i li diu a un pacient «habla en castellano que estamos en España»

Una persona que va estar ingressada a l'hospital de Son Espases ha fet arribar una queixa a dBalears per una discriminació per raó de llengua que va patir mentre era a l'hospital.

Els fets es remunten al dissabte 6 d'abril, el dia que el Mallorca disputava la final del campionat de Copa. El denunciant explica que va sintonitzar IB3 en un aparell de televisió que hi havia en un espai comú, ja que la televisió de les Balears oferia una àmplia cobertura prèvia del partit de futbol.

El pacient ha explicat a dBalears que va arribar un infermer i, sense consultar ningú, va canviar el canal i va posar TVE. Quan el pacient li va recriminar el canvi, l'infermer li va dir «habla en castellano que estamos en España».

dBalears disposa de més detalls dels fets, tot i que per petició del denunciant no els fa públics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Canaputa, fa 11 dies
Que gran desgracia!! Habrá que convocar al Alto Comisionado para los Derechos Humanos en Ginebra y tratar el tema urgentemente.
Valoració:-13menosmas
Per pregunto, fa 11 dies
M´agradaria saber si el canal de TV hagues estat en anglès,francès,rus ect....l´hauria canviat i dit al pacient que "estamos en Espanya"?
Valoració:9menosmas
Per Jordi, fa 12 dies
Jo penso igual q tú Xisca, a més q els politics promouen aquesta saviduria, per exemple: voy hacer coffe milk Plaza Mayor, esto demuestra el nivell de inteligencia q quieren.
Booooorrrreeeeeggggooooossss......

Post data. Quitar la licéncia al Medico tant listo, no sabe q tampoco España no tiene idioma propio, se llama Castellano por las 2 Castillas la Mancha y León, gracias la Reina Isabel II y Jaume I existe España
Mira la ignorància q volen i tenim
Valoració:14menosmas
Per Pere Josep Moll Torres, fa 13 dies
Per porcells com aquest (estamos en españa), en alguns territoris de l'estat va esclatar, de manera vehement, la defensa pròpia...
Valoració:33menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 13 dies
@Charnego Sánchez

Joer, tío.
Te has pasado tres pueblos.
Valoració:-10menosmas
Per Evident., fa 13 dies
Aquest... aquesta cosa, no deu sebre fer res. Ni la seva feina. Segurament té un títol comprat perquè es veu que no ha fet servir mai el que té damunt el coll. En lloc de cap segur que és carabassa!
Valoració:33menosmas
Per Pep Gri, fa 13 dies
Article 72 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut marc del personal estatutari dels serveis
de salut.

Classes i prescripció de les faltes.
1. Les faltes disciplinàries poden ser molt greus, greus o lleus.
2. Són faltes molt greus:
a) [...]
b) Tota actuació que suposi discriminació per raons
ideològiques, morals, polítiques, sindicals, de raça, llengua, gènere, religió o circumstàncies econòmiques, personals o socials, tant del personal com dels usuaris, o per la condició en virtut de la qual aquests accedeixin
als serveis de les institucions o centres sanitaris.

Article 73.1

Les faltes són corregides amb les sancions següents:
a) Separació del servei. Aquesta sanció comporta la pèrdua de la condició de personal estatutari i només s’imposa per la comissió de faltes molt greus. Durant els sis anys següents a la seva execució, l’interessat no pot concórrer a les proves de selecció per a l’obtenció de la condició de personal estatutari fix, ni prestar serveis
com a personal estatutari temporal. Així mateix, durant aquest període, no pot prestar serveis en cap Administració pública ni els organismes públics o les entitats
de dret públic que en depenen o hi estan vinculades ni les entitats públiques subjectes a dret privat i fundacions sanitàries.
b) Trasllat forçós amb canvi de localitat, sense dret a indemnització i amb prohibició temporal de participar en procediments de mobilitat per reincorporar-se a la localitat de procedència fins a un màxim de quatre anys. Aquesta sanció només es pot imposar com a conseqüència de faltes molt greus.
c) Suspensió de funcions. Quan aquesta sanció s’imposi per faltes molt greus, no pot superar els sis anys
ni ser inferior als dos anys.
Valoració:37menosmas
Per Jordi, fa 13 dies
Partits mallorquins, digau-hi qualque cosa!
Amb el vostre silenci, no normalitzeu les violències lingüístiques supremacistes racistes ultranacionalistes espanyoles.
Els mallorquins també tenim Drets Civils. No són tan sols els qui vénen de defora els qui en tenen. Mallorca és ca nostra!
Valoració:34menosmas
Per logic, fa 13 dies
només és un cas aïllat, tranquils
Valoració:-35menosmas
Per Pensau per què us diuen forasters..., fa 13 dies
El dia a dia d'una colònia. Forasters que, a sobre de no adaptar-se a la terra que els dona feina, volen que nosaltres siguem qui ens adaptem a ells... Foteu el camp, serem tots més feliços.
Valoració:91menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente