Antoni Llabrés davant el ple del Consell: «La Diada de Mallorca ha estat, és i serà el 31 de desembre»
El president de l'Obra Cultural Balear va intervenir en la sessió plenària del Consell de Mallorca, celebrada el passat dijous, per demanar al President de la Institució i als consellers del Partit Popular que recapacitin sobre la seva errada de llevar l'oficialitat de la Diada del 31 de desembre i «optar per raons, purament partidistes, per una data arbitrària».
També a Illes Balears
- «Són vostès les del català? Doncs ara mateix les trec de la meva agenda», un metge nega l’atenció a una pacient
- Ha mort Francesc Moll i Marquès, fundador del GOB, hereu de Can Moll i editor compromès amb la llengua catalana
- Aquests són els municipis de les Balears al top 100 de demanda de lloguer
- El batle de Petra va aprofitar el càrrec per ‘auto-legalitzar’ el seu lloguer turístic i forçar la legalització de la bodega de ‘Coleto’
- Una vintena de pobles de Mallorca preparen marxes nocturnes simultànies pel proper 31 de juliol
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si senyor, molt bon discurs, la història és la història i no es pot canviar a voluntat d'aquells als quals no els agrada, a continuació resum de la conquesta de Mallorca. El 5 de setembre l'estol català surt de Salou, Cambrils i Tarragona. Durant el trajecte sofriren els efectes d'un temporal que els desvià, i arribaren a la Palomera i la Dragonera el 7 de setembre. D'allí es reagruparen i es dirigiren cap a Santa Ponça, on es combat el 10 de setembre, i dos dies més tard es venç els moros, el 12 de setembre, a la batalla de Portopí. D'allà es dirigiren cap a Bendinat i, pel camí dels Reis, arribaren al Pla del la Ciutat, on establiren el campament al lloc on, anys més tard, es fundaria el Monestir de la Real. El 15 de setembre començà el setge, i el 31 de desembre es conquereix Madina Mayurqa a Abu-l-Ulà Idrís al-Mamun ibn al-Mansur, que mor en el saqueig.