cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

[VÍDEO] Antoni Llabrés davant el ple del Consell: «La Diada de Mallorca ha estat, és i serà el 31 de desembre»

El president de l'Obra Cultural Balear va intervenir en la sessió plenària del Consell de Mallorca, celebrada el passat dijous, per demanar al President de la Institució i als consellers del Partit Popular que recapacitin sobre la seva errada de llevar l'oficialitat de la Diada del 31 de desembre i «optar per raons, purament partidistes, per una data arbitrària».

Llabrés ha recordat als consellers que es reuneixen en una sala on tots els vitralls estan dedicats al 31 de desembre de 1229 i que l'OCB ha recollit en poques setmanes més de 2.400 signatures a favor de la Diada de Mallorca el 31 de desembre i, també, que més d’un centenar d’historiadors i 25 batles de Mallorca han donat suport al manifest que demana al Consell de Mallorca que no substitueixi la data històrica de celebració de la Diada de Mallorca per una data que recorda un fet irrellevant, el 12 de setembre, i sense tradició popular.

Podeu recuperar la intervenció del president de l'OCB seguidament:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TSF, fa 4 mesos
Si senyor, molt bon discurs, la història és la història i no es pot canviar a voluntat d'aquells als quals no els agrada, a continuació resum de la conquesta de Mallorca.
El 5 de setembre l'estol català surt de Salou, Cambrils i Tarragona. Durant el trajecte sofriren els efectes d'un temporal que els desvià, i arribaren a la Palomera i la Dragonera el 7 de setembre. D'allí es reagruparen i es dirigiren cap a Santa Ponça, on es combat el 10 de setembre, i dos dies més tard es venç els moros, el 12 de setembre, a la batalla de Portopí. D'allà es dirigiren cap a Bendinat i, pel camí dels Reis, arribaren al Pla del la Ciutat, on establiren el campament al lloc on, anys més tard, es fundaria el Monestir de la Real. El 15 de setembre començà el setge, i el 31 de desembre es conquereix Madina Mayurqa a Abu-l-Ulà Idrís al-Mamun ibn al-Mansur, que mor en el saqueig.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente