nubes dispersas
  • Màx: 15.71°
  • Mín: 10.13°
15°

Tramiten una nova regulació per a permetre cans, moixos, fures i aus petites al tren i al metro

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) tramiten la nova regulació que per primera vegada permetrà viatjar en tren i en metro amb cans i altres animals, previsiblement a partir de principis de març, una vegada que conclogui la fase d'informació pública. L'empresa ferroviària ha publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la informació pública de la proposta de la nova normativa d'accés dels animals domèstics a les instal·lacions, trens i metros d’SFM.

La proposta inicia ara un període de 20 dies d'exposició pública a partir de la publicació en el BOIB, en què es podran presentar al·legacions, i es preveu que la mesura entri en vigor en unes setmanes, a principis de març. Aquesta iniciativa, que ha estat acordada pel Consell d'Administració d’SFM, introdueix la regulació que permetrà als usuaris accedir al tren i al metro amb petits animals de companyia, com cans, moixos, fures i petites aus (no de corral).

Entre les mesures de la normativa, s'estableix que les persones que accedeixin a trens i metros amb animals de companyia hauran de fer ús exclusivament del darrer vagó del tren, i que els cans hauran d'anar subjectes amb corretja i morrió, o en cistelles de transport, des de l’accés a les instal·lacions d’SFM; mentre que els moixos, les fures i les petites aus hauran de viatjar a l'interior de cistelles de transport o receptacles específics.

Tots els cans hauran d'anar amb el microxip d'identificació corresponent. Així mateix, s'estableix que no estarà permès l'accés amb animals exòtics (rèptils, aranyes, insectes, etc.) ni amb cans la raça dels quals estigui inclosa en la llista de potencialment perillosos.

La normativa precisa que es permet sense cap restricció l'accés als trens i metros de cans guia que acompanyin persones invidents o amb deficiència audiovisual; de cans entrenats per a l'assistència personal i que acompanyin persones amb discapacitat; i de cans guia en procés d'ensinistrament, que hauran d'anar acompanyats dels seus ensinistradors.

El viatge dels animals de companyia en tren i en metro serà gratuït excepte en els casos d'animals de major grandària que per les seves dimensions no puguin utilitzar una cistella de transport, en què s'haurà d'abonar un títol de viatge. Queden exclosos de l'abonament del títol de viatge tots els cans d'assistència personal (cans guia, cans entrenats per a l'assistència personal i cans guia en procés d'ensinistrament).

Amb vista a la propera entrada en vigor d'aquesta normativa, SFM recomana als usuaris evitar les hores de major afluència de viatgers per a «facilitar la convivència» entre usuaris i animals de companyia i evitar la proximitat amb altres usuaris quan apreciïn por o incomoditat davant la presència de l'animal. La proposta estableix que la distància entre el portador de l'animal i l'animal no pot superar el mig metro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xaume, fa 15 dies
@Joana Maria
El que ha fet aquesta proposta va en cotxo oficial........
Valoració:2menosmas
Per Fan pena i oi!, fa 15 dies
I resulta que per anar al Centre de Salut del Moll vell, Casa del Mar,on no hi ha aparcament, ni taxis que facin el servei, per molt que EMT digui que sí, (que demostri el que diu) resulta que donen prioritat als animals.
Deu ser que ells hi volen accedir? Perquè d´humanitat en tenen poca, obligar els malalts arrribar a peu fins al Moll vell travessant per la Plaça del Pont,Passeig Sagrera i continua...
Valoració:0menosmas
Per Vergonyós, fa 15 dies
Si fins ara n´han deixat entrar
d´humans...
Ara entenc per què és gratuït. O tots a pagar, o ningú.
Hi haurà reserva de seients com hi ha per les persones majors? Ens haurem
d´aixecar per cedir-los el lloc?
Haurem de anar proveïts amb perfum per no sentir la pudor? S´hauran de recollir les cacas?
Si mosseguen ,podrem reclars una indemnitsació qu ens tregui de la feina?
Això ho regula gent que no té idea de res. Segur que va passar per les diverses reformes de l´educació i se´n va sortir pequè hi ha un caos i volen que tothom aprovi per tenir la gent contenta i poder fer la seva
Valoració:0menosmas
Per Joana Maria, fa 16 dies
Segurament qui ha fet aquesta proposta no viatja amb tren sinó no la faria.

Abans de tramitar res haurien de veure com anam les persones dintre del tren.

Necessitam al matí encara més freqüències no que també puguin anar-hi els animals de companyia.

Quina vergonya!

Valoració:2menosmas
Per Guillem Fullana Vanrell, fa 17 dies
Entre bicicletes, cotxets d'infant i ara, cans, les persones usuàries de cadira de rodes a on ens situam? Amb el conductor del tren! Molt d'acord de tota la vida amb els cans d'assistència personal, però els de companyia, perquè! Dia si i dia també, enganx a les voreres dels carrers qualque excrement de ca a les cobertes de les meves rodes de la cadira i quina pudorada tot el dia fins que aconsegueix eliminar de tot les restes dels excrements. Enhorabona SFM per la vostra sensibilitat vers les persones amb diversitat funcional. Si les persones ja no hi cabem sense cans de companyia, com ho farem a partir d'ara! Quin vigilant controlarà els excrements i el pipis d'aquets animals! Si no ens veus? Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell Mallorca Accessible per a Tothom
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente