algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Un soci del RCD Mallorca demana per carta al president que torni el català als videomarcadors

Joan Andreu, abonat 430 i soci del RCD Mallorca des de la seva infantesa, s’ha adreçat aquest dijous, 25 de gener, al president del club futbolístic mitjançant les vies oficials que aquest posa a l’abast dels socis i seguidors, per tal d’exposar-li el seu malestar i la seva preocupació pel canvis de llengua que ha presenciat des de la grada des de fa un temps.

La motivació per a adreçar-se al president del club, Andy Kohlberg, ha estat «la retolació en castellà dels marcadors digitals dels nostre estadi els dies de partit». Un fet que, segons el propi abonat denunciant, no ocorria fins la passada renovació infogràfica, moment en el qual es va aprofitar aquesta actualització per a arraconar la llengua pròpia.

Joan Andreu aprofita la carta per a agrair altres accions que, segons ell, sí segueixen un bon camí mallorquinista, com ara «la identificació del club amb els dimonis o els balls de boleros a la festa d’inauguració». I, finalment, fa una comparativa entre les llengües i els equips de futbol, dient que «el català no serà mai el Madrid o el Barça, ni guanyarà la lliga de llengües, però si entre tots la cuidam, la respectam i feim les coses ben fetes, el català pot ser com el Mallorca i jugar a la primera divisió de les llengües. I no passar pena per baixar a Segona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa 6 mesos
S'ha de reconèixer que aquest betzol l'ha encertat de ple triant el seu malnom.
Valoració:2menosmas
Per betzol, fa 6 mesos
Moix.-
Si tanto cuesta ser del Mallorca, pon en marcha toda tu presunta influencia para que el equipo barral juegue la Liga de Cagarai, gran nación situada a tropecientos kilómetros de Fragarai.
Buena Liga, seguro
Valoració:-12menosmas
Per El comte mal, fa 6 mesos
Como mola ver a pseudo-funcionarios usando u tiempo de trabajo para estos menesteres.
Valoració:-26menosmas
Per Ben fet, fa 6 mesos
Bona feina, Joan.
Valoració:32menosmas
Per Moix, fa 6 mesos
Costa ser del Mallorca quan veus tanta bandera espanyola, tant de fatxorum i tot en castellà a l'estadi.Costa
Valoració:35menosmas
Per Mascaró de Llodrà, fa 6 mesos
Observar què, com més va més, en qüestió de llengua catalana anem enrere és preocupant. El primer que cal per a intentar solucionar un problema és saber que hi ha el "problema". No té cap sentit, ni cap lògica que en un territori com el nostre que té una llengua que és pròpia i alhora oficial sempre depengui - la seua "aparició" o "desaparició"- de qui "mana" en la institució, associació, club, societat, entitat, organisme... o el què sigui. El primer que cal, pens jo, és que ens adonem on som, la gent ens hem de creure que vol dir llengua oficial encara més si és la nostra, hem de fer-nos valdre molt més, com resta ben palès cada dia, ningú ho farà per nosaltres. Un afegitó, si el català ja fos llengua oficial de la Unió Europea el Sr Kohlberg i el seu equip haguessin fet "desaparèixer" una llengua plenament oficial europea i pròpia en una renovació infogràfica ? Pensem-hi un poc.
Valoració:30menosmas
Per Molt bé, fa 6 mesos
I som molts que pensam com ell i podríem signar la mateixa carta.
Gràcies, Joan.
Valoració:43menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente