cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

La segregació per raó de llengua es farà amb els infants de tres anys

Les famílies hauran de triar la primera llengua d'ensenyament dels seus fills en la primera edat d'escolarització, és a dir als tres anys, i no als vuit anys, com havia quedat recollit en l'acord entre PP i VOX.

Ho han explicat la presidenta de l'Associació de Directors d'Infantil i Primària, Joana Maria Mas, i el president de l'Associació de Directors de Secundària, Joan Ramón Xamena, després de participar en la Submesa de Diàleg Permanent, en la qual el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, no ha donat, no obstant això, detalls en relació a la implantació del pla pilot.

En aquest escenari, en funció de les demandes de les famílies, la Conselleria farà un estudi de recursos que necessiten els centres insistint que no tots podran aplicar els nivells de demanda.

Sobre aquesta qüestió també s'han pronunciat representants de diversos sindicats que han participat abans en la Mesa Sectorial d'Educació per a tractar l'esborrany de regulació de l'ús del mòbil a les aules, han lamentat que el Govern no els hagi traslladat encara res relacionat amb el pla pilot per a la lliure elecció de llengua.

Segons ha explicat Vicent García, de l'STEI, en el punt de precs i preguntes de la reunió han plantejat aquesta qüestió i han demanat a Vera, sense èxit, un esborrany de la proposta de pla pilot. Els representants dels sindicats han posat l'accent que les Meses Sectorials són els únics àmbits per a la negociació.

Abans de la submesa dels directors, Mas ja havia apuntat que els centres educatius compten amb un projecte lingüístic per a donar resposta a les necessitats específiques de cadascun.

Segons ha afegit, en els últims anys la presència del català a l'escola pràcticament ha desaparegut per l'augment de la població nouvinguda. «El seu ús ha quedat reduït a les hores de classe. No és una llengua de pati, ni és una llengua de relació social, ni tan sols de les xarxes socials que utilitzen. Volem que la Conselleria reflexioni i pensi que la llengua, com altres qüestions, no és un tema polític sinó de les necessitats dels alumnes».

Per a la representi dels directors d'Infantil i Primària, les Balears tenen un perfil poblacional que necessita evitar «per tots els mitjans» que hi hagi segregació. Mas ha lamentat, abans de la reunió, que «hi ha encara moltes coses que estan a l'aire».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 6 mesos
@Miquel Sitjà

Y, qué conclusión podemos sacar de ello, querido?.
Valoració:-1menosmas
Per conisi, fa 6 mesos
aixo si que es terrorisme i no lo dels CDR
Valoració:5menosmas
Per Destroyer, fa 6 mesos
Me parece un error. Yo creo que la lengua vehicular tiene que ser el castellano, de eso hay pocas dudas. También sería recomendable una optativa de 2 horas semanales para los que deseen aprender cualquiera de las variantes lingüísticas de nuestra isla. Con esto cerraríamos la bocaza de los reaccionarios catalanistas.¿Que os parece?.
Valoració:-23menosmas
Per Miquel Sitjà, fa 6 mesos
Ara mateix estic a un bar Sant Feliu Guixols (Girona), i tothom parlant en castellà clients cambrers... No se sent a ningú parlar català... I així anem.. cada cop menys parlants català
Valoració:12menosmas
Per Pst, fa 6 mesos
“Pobres niños”
Valoració:-6menosmas
Per Pareix que això no interessa, fa 6 mesos
I mentres alguns fan renou per un pressumpte i rar apparheid a països llunyans, aquí, a les escoles, se separen els nostres infants, enlloc d'integrar-los a tots en una mateixa societat. I per assolir aquest desastre social que estàn projectant, fan grups a on uns tindran molts mitjans mentres que els altres patiran tot tipus de mancances, per dificultar el seu aprenentatge i posar- los a la coa dels resultats acadèmics..
Però se veu clar, que no interessa protestar pel drama que vivim aquí, ja que totes les energies se concentren en defensar un conflicte mal assimilat, del que se conta el que interessa a qualcú molt llunyà i diferent a tots noltros i al que no l'importam el més mínim..

Valoració:21menosmas
Per xisca, fa 6 mesos
Un apparheid per els més dèbils... I no vos fa vergonya?!
Valoració:37menosmas
Per Ja ho val!, fa 6 mesos
Això sí que és apparheid de veritat!
Però ningú mou un dit per aquesta injustícia.
Valoració:36menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente