cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Seprona i l'exconsellera Mae de la Concha reben el reconeixement de la DO Oli de Mallorca

El Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) i l'exconsellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, han rebut aquest dissabte el reconeixement de la Denominació d'Origen (DO) Oli de Mallorca, a la reunió anual.

En nota de premsa, Oli de Mallorca ha informat que productors i elaboradors de la Denominació d'Origen s'han reunit aquest dissabte a Algaida per a celebrar la reunió anual, trobada en què s'han tractat temes d'interès per als inscrits, i també han pogut fer balanç de com està resultant la campanya actual quan les tafones de la DO ja han rebut més de 5.000 tones d'oliva i han elaborat prop dels 750.000 litres d'oli.

A l'acte, al qual han assistit el conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; el director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, la DO Oli de Mallorca ha aprofitat per a reconèixer el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) i l'exconsellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha.

Concretament, el reconeixement al Seprona ha estat en agraïment a la seva tasca en la lluita contra el frau agroalimentari, davant del qual marques de qualitat diferenciada -com la DO Oli de Mallorca- són especialment vulnerables.

L'entitat ha volgut també agrair el suport a Mae de Concha, que com a consellera d'Agricultura a la legislatura anterior i en situacions tan complexes com les que es varen produir amb motiu de la pandèmia, va afavorir l'aplicació de mesures que «mai s'havien aplicat a les Balears», també per «l'empatia que sempre va demostrar cap als agricultors, associacions i entitats com la DO Oli de Mallorca».

Per a finalitzar, els elaboradors que al llarg de l'any 2023 han obtengut distincions en certàmens dedicats a l'oli d'oliva verge extra de qualitat també han rebut l'agraïment del consell regulador perquè, amb la seva concurrència a convocatòries estatals i internacionals, contribueixen a la promoció i el prestigi del distintiu de qualitat. Aquest ha estat el cas d'Oli Sa Cadernera, Oli de Son Catiu i Treurer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Schmidth, fa 8 mesos
Ja he dit en varies ocasions que la do no beneficia l'autèntic oli de mallorca, el de les oliveres antigues de la serra. Aquesta do es va poder desenvolupar gràcies a la varietat autòctona. Com és idò què quasi tota la producció és d'arbequina i picual? Aquí algo no quadra... mos prenen per collós, potser...
Valoració:0menosmas
Per ???, fa 8 mesos
Aquest Fernando Fernandez no era director general de Podemos quan Mae de la Concha era consellera? I ara és director general amb el PP? Aquest home deu ser un tot terreny. Potser convendria que l'any que ve aquesta gent de la DO Oli de Mallorca li donin un premi especial.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente