cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

STEI Intersindical demana que s'aturi la modificació del reglament lingüístic de Calvià

La formació STEI Intersindical ha demanat a l'Ajuntament de Calvià que retiri la proposta de modificar el reglament lingüístic perquè és «contrari a l'esperit de la Llei de normalització lingüística».

El sindicat ha lamentat que la nova proposta «és flagrantment contrària» a aquesta llei i que, concretament, «en tot l'articulat no hi ha una transposició del caràcter d'idioma propi de la llengua catalana».

Segons el sindicat, si s'aprova aquest reglament «representarà una esmena a la totalitat» a l'esmentada Llei de normalització lingüística que «té un consens amplíssim des del 1986». «Per reformar un reglament faria falta un informe molt documentat i emès per un equip tècnic, i aquest no és el cas», han assenyalat.

A més, STEI ha acusat l'Ajuntament de «falsejar» un procés de participació ciutadana perquè, segons han assegurat, «un 0,04 per cent del cens del municipi ha opinat sobre el document».

Igualment, han considerat que «convé tenir en compte que garantir el dret dels ciutadans a triar la llengua en la qual volen interactuar amb l'Ajuntament ja es preveia en el reglament anterior». Així, han assenyalat que aquesta qüestió és «l'excusa que posa l'administració de Calvià».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.