cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

L'STEI condemna els discursos d'odi i fa costat al CEIP Joan Veny i Clar de Campos: «Ni una passa enrere!»

El sindicat demana que es denunciï com a delicte d'odi l'actitud dels dos operaris que insultaren greument el director

L'STEI Intersindical ha rebutjat aquest dissabte «sense pal·liatius» l'actitud i les paraules dels dos operaris d'una empresa contractada per l'Ajuntament de Campos que divendres anaren al CEIP Joan Veny i Clar i dona suport i empara jurídica a la comunitat educativa del centre educatiu, després d'haver parlat amb el director. Tal com ha informat dBalears, els dos operaris insultaren el director al crit de «puto nazi catalanista».

Segons l'STEI, «no és admissible el tracte que varen tenir amb el director, a qui varen insultar greument, ni tampoc els comentaris i valoracions que feren sobre el projecte educatiu del centre, en dir que d'aquella escola "sortirien tots tarats i maricons"».

L'STEI considera que l'actitud i les paraules dels operaris es poden considerar un delicte d'odi, tal com recull l'article 510 del Codi Penal. Segons el sindicat, la norma defineix aquest tipus de delicte com «tota aquella conducta moguda per un clar afany discriminatori i denigrant», cosa «que es va donar en els fets i les paraules dels treballadors».

Per aquest motiu, el sindicat demana que l'Ajuntament «ho denunciï com a delicte d'odi a la Fiscalia i es posi fre a aquesta allau d'intolerància i de manca de respecte per la diversitat, atiades fa massa temps per l'extrema dreta i els seus altaveus mediàtics».

Finalment, el sindicat posa a disposició del CEIP Joan Veny i Clar el seu assessorament i serveis jurídics i fa una crida a la comunitat educativa i a la societat de les Illes Balears «perquè no mostri cap tipus d'indiferència i, molts menys, de tolerància amb els intolerants». «L'escola és i serà un espai de diàleg i de respecte per la diversitat. Ni una passa enrere», ha sentenciat l'STEI.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lisa, fa 11 mesos
Que pensàveu, que el 155 era només per Catalunya? Doncs no, tot els analfabets i garrulos que voten als partits de dretes i ultra dreta, voldrien exterminar qualsevol cosa que no sigui el castellà, que és la única llengua que saben, de fet no estan capacitats per res més...la ignoráncia es molt atrevida! Hauríem de fer com a Andorra, requisit per treballar aquí, parlar i entendre el nostre idioma, del contrari "barco"
Valoració:6menosmas
Per Josep Miquel, fa 11 mesos
@dubte, hi ha alguna cosa que no sia suro dins el seu cervell? No va llegir que varen fer les dues rates que en teoria anaven a matar als seus animalets bens igual?
Valoració:6menosmas
Per Maria, fa 11 mesos
Tot això s’ha convertit en un mal somni pels mallorquins, pels ciutadans als quals aquesta terra els ha fet no només estimar-la, sinó cuidar-la, preservar-la, protegir-la, front a uns partits PP/VOX que el que volen es dominar-la, subjugar-la.

Venim d’uns anys de pau, de complicitat, de la pedagogia de la convivència (gracies a la labor encomiable dels mestres a les nostres escoles i la societat civil), i ens hem topat amb els elements més indesitjables, que el que volen és la confrontació, i jo em deman quin és el seu lligam o la intensitat del seu lligam amb la nostre terra que també és seva?, no puc deixar de pensar que un dia aquests lligams els varen acompanyar i que ara han abandonat.

Tot això té una responsable amb nom i cognom: MARGA PROHENS
Valoració:24menosmas
Per escardapenyes, fa 11 mesos
Bon dia, ahir vaig rebre un missatge que diu ; al món si parlen unas 7.000 llengües .
Però nosaltres parlam l'única que emprenya als castellans.
? Perquè deu ser?! Bona diada catalana!
Valoració:23menosmas
Per Pst, fa 11 mesos
Tota societat té la violència que tolera.
Valoració:22menosmas
Per Marc Miquel, fa 11 mesos
Aquesta gent, com molt bé diu un comentarista "se serveixen d'analfabets" desprenen odi i ràbia cap a la nostra llengua i cultura, se senten recolzats per l'extrema dreta i la dreta extrema. Toca sortir al carrer a defensar els nostres drets i el del futur dels nostres fills, nets i netes. Ens esperen quatre anys molt difícils!
Valoració:37menosmas
Per dubte, fa 11 mesos
Había alguna estelada en el colegio?
Valoració:-44menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos
Sabem de quina escola parlem i quins insults es varen proferir, tenim identificada la persona responsable del centre que va ser insultada, també l'Ajuntament de Campos com a responsable de la contractació del servei de manteniment. Però continua essent un misteri el nom de l'empresa contractada.
Valoració:28menosmas
Per Xx (ver), fa 11 mesos
Els nazi-fatxes són incultes en la màxima expressió i com volen comandar per a no tenir oposició ho han de fer per sobre de gent encara més inculta que ells. Aquest és un motiu afegit per a voler exterminar l'autèntica cultura catalana ja que aquesta representa un gran obstacle per a que ells pugan aconseguir llurs objectius dictatorials i discriminadors. Arruix fatxes de ca nostra !
Valoració:24menosmas
Per Il.legalitzats i prohibits. I punt!, fa 11 mesos
El problema, no és que dues persones incultes i sense educació hagin faltat al respecte al director d'una escola.
El problema d'arrel, és que hi ha un partit polític que és soci de molts de governs autonòmics i que podria formar part del govern de l'estat espanyol, que és el escampa aquest discurs d'odi farcit de mentides i de calúmnies, que si no se prohibeix, tard o d'hora ens durà a un nou holocaust.
I tota aquesta maldat, ve donada només perque als feixistes radicals que el composen, no els agrada la multiculturalitat natural i històrica del estat- nació espanyol. I perque no els agrada a ells volen imposar el pancastellanisme total i absolut, criminalitzant les altres cultures pròpies de cada país que fan aquesta nació.
I se serveixen d'analfabets funcionals, de febles i de ganduls mentals, i d'envejosos patològics, per escampar la seva metzina política i social.
Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente