cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Prohens intenta desvincular agressions sexuals i turisme després d'un estiu negre

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha remarcat aquest dimecres que l'Executiu impulsarà polítiques «útils» per a la igualtat de gènere, alhora que ha volgut desvincular el turisme a les Illes de les agressions sexuals que han transcendit aquest estiu.

Prohens ha fet aquestes declaracions uns minuts abans de la reunió per a constituir la Comissió per a la igualtat de gènere, que en aquesta primera sessió tenia previst tractar les agressions que han estat notícia a les Balears en els darrers mesos.

«El Govern vol deixar clar que en cap cas aquestes agressions identificades representen el turisme de les Balears. En cap cas són la imatge ni la tònica habitual de les Balears, com tampoc de les festes populars i espais d'oci», ha insistit.

Prohens també ha expressat «tolerància zero i màxima contundència» contra aquests delictes i ha assegurat que les Illes són «segures per a les dones i ho han de continuar sent». Així, ha advocat per intensificar la coordinació, la prevenció i la formació de professionals per a «evitar nous episodis» com els esdevinguts i «posar tots els mitjans al servei de la víctima».

La presidenta ha destacat que la Comissió portava sense constituir-se des del 2021, i ha subratllat que el seu Govern no farà «cap pas enrere en la lluita en defensa de la igualtat real efectiva entre homes i dones i contra tots els tipus de violència masclista».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A. Cirer, fa 11 mesos
Disculpau, m'he deixat una cosa importantíssima: droga, molta droga.
Valoració:3menosmas
Per A. Cirer, fa 11 mesos
Bregues, comes etílics, balconing, apunyalaments, brutícia, violacions, incivisme... Estiu rere estiu i, enguany, tres violacions grupals en poques setmanes de diferència.
Fins i tot mitjans acreditats dels Estats Units n'han parlat. Un equip d'urgències del 061 d'Eivissa deia que quasi bé tot el turisme avui és d'excessos. I que molts se'n tornen a casa dins una caixa o en cadira de rodes. Aquests professionals sí que es mereixen un plus. És com anar a la guerra.

Valoració:5menosmas
Per catalinero, fa 11 mesos
El 45% de los asesinatos de mujeres en 2023 los han cometido extranjeros
Valoració:0menosmas
Per MMXXIX, fa 11 mesos
Ja pot intentar-ho ja, perquè els fets són, lamentablement, els que són i no poden maquillar-se de cap manera.
Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa 11 mesos
Prohens: el rei va en pèl.
Valoració:4menosmas
Per Anselm Llull, fa 11 mesos
Potser espera tenir la demostració en pròpia pell per acceptar-ho...
Valoració:2menosmas
Per Comèdia, comèdia i res més que comèdia., fa 11 mesos
Els de VOX la vigilen dr ben a prop. I com que aquests diuen que la violència masclista és un invent fe "feminazis", ha de maquillar de pau i respecte el que ha estat un vertader safari de dones, per part d'aquest turisme tan repugnant que patim.
Valoració:8menosmas
Per Idò crec que no, fa 11 mesos
Les Illes no són segures per a les dones.

Jo no deix a les meves filles sortir per determinades zones de Mallorca a l'estiu perquè estan plenes de "taurons"...
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente