cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Les Balears registren l'augment de població més gran de l'Estat espanyol

Tomàs Moyà - Europa Press

La població va augmentar, durant el segon trimestre de 2023, un 0,58% a les Balears en comparació del trimestre anterior, fet que suposa el major increment en termes relatius de l'Estat, seguida de Catalunya (0,51%) i Comunitat de Madrid ( 0,45%), segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A nivell estatal, la població va augmentar en 135.186 persones el segon trimestre, situant-se en 48.345.223 habitants a 1r de juliol de 2023, sent el valor màxim de la sèrie històrica. En termes anuals, el creixement poblacional estimat és de 537.611 persones.

Atenent la informació de l'INE, aquest creixement poblacional de l'Estat es va deure, gairebé íntegrament, a l'increment de persones nascudes a l'estranger, que va ser de 8.457.886 persones, més gran que el de nacionalitat estrangera.

El nombre d'estrangers va augmentar a l'Estat en 100.394 persones durant el segon trimestre, fins a un total de 6.335.419 el 1r de juliol del 2023. Per la seva banda, la població de nacionalitat espanyola va augmentar en 34.792 persones.

Durant el segon trimestre de l'any s'estima que la població va créixer a totes les comunitats autònomes, així com a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

Les principals nacionalitats dels immigrants durant el segon trimestre varen ser la colombiana (amb 37.700 arribades a l'Estat), la marroquina (21.500) i l'espanyola (19.900).

Per part seva, les nacionalitats d'emigrants més nombroses han estat la marroquina (amb 6.700 sortides), la romanesa (5.700) i l'espanyola (5.500).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 12 mesos
El conflicte xueta trob que és al rerefons. Una part de la població estava una mica cansada de xenofòbia i discriminació i en pactar Espanya amb Londres i Washington han fet tot el possible per transformar l'entorn. Molts varen ser els primers a canviar de nom al castellà, a l'anglès o a la llengua més convenient. Han venut terres i edificis. Han traspassat negocis. Diuen que a tot Egipte només hi ha uns 60 jueus practicants. Crec que la major part va acabar cansada de faraons. A Mallorca passa igual. Cau la faraònica amb esclaus i hi plouen estrangers i turistes. Vendrà el Sàhara i serà desert. Els hotels i l'aeroport, museus visitats per humans de Mart. Saludau al fotògraf, hi veuran un diari en una llengua que no era la majoritària i alguns comentaris. Els esclaus hi canalitzaven la tensió expressant-se en debats amb certa tonalitat encesa però evitant la sang i, sobretot, de manera civilitzada i de vegades amb humor i diversió. Ara, tornant al principi... Trob que és un bombardeig contra la Mallorca clàssica, que no podem negar que es va guanyar la fúria per part d'una comunitat que lògicament encara plora i li té ràbia. Em bas en entrevistes personals. Per a alguns la llengua catalana és com l'alemany per a un supervivent de l'Holocaust. La castellana també. Es refugien en l'anglès. Tranquils, la gota freda acabarà. Tornarem a ser una illa de la calma. I els 60 jueus d'Egipte es mereixen una nova piràmide, ser tractats com a faraons. Oferta: qui no vengui ni llogui un pam de Mallorca que sigui enterrat a l'ombra d'una olivera de la Serra. Hi ha oliveres a bastament per pagar...
Valoració:0menosmas
Per Visca, fa 12 mesos
A Portocolom, platges tancades plenes de merda d´un vessament...
Segur que és de turistes.
idò que s´hi ofeguin dins els propis detritus.
Valoració:5menosmas
Per Que bé, fa 12 mesos
Aquests que volen turisme, turisme i turisme... que recordin:
Més llàgrimes es vessen per les pregàries ateses que les desateses.
Els mallorquins ja hem començat a emigrar. A Galícia i on sigui.
Què faran aquests quatre hotelers eixelebrats i quatre pimecos i petrimetres amb el vist-i-plau dels polítics?
Alemanya ja comença a donar per clausurada Mallorca.
Estic segura que serà el lturisme que ens salvarà. Deixarà de venir.Amb platges saturades... de merda! Cues quilomètriques, poca aigua, calor, Covid...
Els ous enterra!

Valoració:4menosmas
Per Txorrak, fa 12 mesos
El problema de criticar i dir que a Mallorca hi ha un excés de gent nouvinguda i problemàtica que no s integra i menysprea el nostre idioma, fa que el sector progre multiculti d,esquerres (siguin o no sobiranista) et titlli de fatxa, racista, de VOX..... així veig l,entorn de Més. I vull suposar que un mallorquí defensor del seu poble, llengua i cultura assumeix que Mallorca està tocada i ferida, i que l'arribada salvatge, artificial i descontrolada de gent contribueix a enfonsar encara més la nostra identitat, benestar, segurerat i naturalesa.
Valoració:6menosmas
Per MMXXIX, fa 12 mesos
Com més serem més riurem i més estrets estarem.
Valoració:0menosmas
Per Perquè vénen aqui, si no els agrada?, fa 12 mesos
Ahir escoltava a una argentina que li deia a una altra dona, que al seu poble ténen un clima meravellós, no com aquesta merd@ de clima humit que tenim aqui.
I jo pensava: Com així, si estan bé a casa seva, han de venir aqui a colapsar- nos a noltros i a passar- ho malament ells?
Deu ser perque qualcú els paga, per venir a destruir- nos?
Valoració:13menosmas
Per @Txorrak, fa 12 mesos
Cal treballar i persistir per a que no sigui així. Un no s'ha de conformar si no lluitar.
Valoració:12menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Todos sois bienvenidos.
Valoració:-13menosmas
Per De Asprer, fa 12 mesos
Txorrak…. Aixo es una frase de cuant els aragonesos varen conquistar Mallorca.
Ca nostra es el mon … i a Mallorca hi ha feina …
Valoració:-9menosmas
Per Un rave, fa 12 mesos
Que no hi ha altra lloc per visitar O viure?. Ja basta!
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente