muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

Més de 100 entitats i empreses reben l’ajut del Consell de Mallorca per al foment del català

214509

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Política Lingüística, concedeix a 107 entitats i empreses la subvenció per al foment de l’ús de la llengua catalana. En total, la institució insular hi ha destinat 345.000 euros.

D’una banda, han estat beneficiàries d’aquest ajut 74 empreses, entre les quals hi ha Agromart Balear, Gram Sostenibilitat, Can Majoral, Societat Cooperativa d’Ensenyament Es Lledoner, Vins Galmés i Ribot o Tremola Espectacles, que han aconseguit l’import màxim de 6.000 euros. En total, la Direcció Insular ha invertit en aquesta convocatòria adreçada a empreses 245.000 euros.

D’altra banda, el Consell ha concedit una subvenció a 33 entitats sense ànim de lucre, entre les quals hi ha l’associació per a la salut mental Gira-sol, la fundació Jardí Botànic de Sóller – Museu Balear de Ciències Naturals, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació Illes Balears (AMIC Illes Balears) o l’Obra Cultural Balear. En total, la institució insular ha destinat 100.000 euros a la convocatòria per a entitats.

Les accions subvencionables han estat: la retolació en llengua catalana tant d’establiments com de vehicles; l’etiquetatge en català; l’edició en llengua catalana de material imprès sobre paper; el marxandatge; la confecció de pàgines web, portals d’Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tota classe de plataformes en línia on la llengua vehicular sigui el català.

La Direcció Insular convoca aquests ajuts amb un doble objectiu. En primer lloc, augmentar la presència del català en el paisatge lingüístic que formen tant empreses com entitats. Però també es vol garantir el dret de les persones i dels consumidors a gaudir d’un entorn en què la presència ambiental del català convidi la gent a emprar la llengua amb normalitat; el dret de rebre en català la informació general, i el dret de rebre en català la resta de documents relacionats no només amb les entitats, sinó també amb l’àmbit comercial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Cup, fa 11 mesos
Vot massiu per a la Cup Crida per Palma día 28!
Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
@dic

Pues ya puedes darnos las gracias.
Valoració:1menosmas
Per dic, fa 11 mesos
Carlos Villalta,: Si això ho consideres un "despilfarro" només és culpa vostre.
Valoració:1menosmas
Per portmanyí, fa 11 mesos
Ja m'agradaria que no fes falta l'existència d'aquest tipus d'ajudes. Això voldria dir que vivim en un país "normal", amb l'ús normalitzat de qualsevol llengua oficial que s'hi utilitzi, és a dir, en plena igualtat de condicions. Mentre existeixin "anormals" que se'n riguin d'això, continuarem vivint en un país "anormal"
Valoració:1menosmas
Per frijolito, fa 11 mesos
El lunes se os acaba el chollo
Valoració:1menosmas
Per Cup, fa 11 mesos
La Cup Crida per Palma entrará con fuerza
Valoració:1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Despilfarro.
Valoració:-1menosmas
Per Els que protesten, que callin o que se'n vagin, fa 11 mesos
Si no tinguéssim per aqui, a tota aquesta gentussa que vol fer desaparèixer la nostra llengua i la nostra cultura, bé per ganduleria pura i dura, bé per feixisme espanyolista i pancastellanista declarat, no faria falta invertir tants de doblers en la llengua catalana. Però mentres aqueixa púrria no canviï ni s'en vagi d'aquí, no queda altre remei.
És igual, perque tanmateix aquests doblers surten dels impostos de la bona gent, no dels fatxes i dels foranis inadaptats que protesten.
Valoració:5menosmas
Per Emigrante, fa 11 mesos
Otro cuarto de millón de "leuros" públicos regalados para continuar con la imposición del catalán.
Otra vez la OCB beneficiada.
Casualmente, a cinco días de las elecciones
Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 11 mesos
Jajajaja jajajaja, en el tiempo de descuento eh?
Por los pelos.
Ahora, a administrarlos bien, que tienen que durar 4 años.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente