algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Creus que la Conselleria de Salut ha d'intervenir en el greu cas de discriminació lingüística de l'Hospital Sant Joan de Déu?

Una de les notícies més destacades d'aquests dies és el greu cas de discriminació lingüística que pateix Jordi Puig a l'Hospital Sant Joan de Déu de Palma. El pacient, que es troba en situació de dependència, ha denunciat greus maltractaments i discriminacions per exercir el seu dret a parlar en català.

Puig ha rebut una allau de mostres de suport de la societat civil i Política Lingüística ha anunciat que investigarà els fets. A més, a banda d'accions de protesta com la de la Plataforma per la Llengua, s'ha creat el grup Solidaris amb Jordi Puig que estudia totes les accions que es poden dur a terme per posar fi a aquesta discriminació.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que la Conselleria de Salut ha d'intervenir en aquest greu cas de discriminació a un centre sanitari de les Balears. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, Jordi Puig rep un tracte inhumà i catalanòfob.

-No, és una institució privada amb la seva pròpia normativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Amada llobet, fa 11 mesos
JUSTICIA SOCIAL I HUNANA!
Valoració:3menosmas
Per Jaume Guamis, fa 11 mesos
Cal respectar Catalunya i la seva identitat i cal respecte per la gent.
Crec que el tracte lingüístic hauria de ser la millor de les expressions del respecte a casa nostra per part de totes les institucions públiques i privades encara que aquestes darreres siguin de procedència forània
La nostra institució principal de Salut ha de vetllar de forma incondicional per aquest respecte
Valoració:2menosmas
Per Magdalena, fa 11 mesos
Clar que sí, hauria d'intervenir la Conselleria de Salut, demanar responsabilitats i prendre les mesures pertinents. És intolerable i inhumà que passin aquests fets.
Valoració:6menosmas
Per Jordi, fa 11 mesos
Es inacceptable el comportament del personal de l'hospital i mes revent diners públics. Ahuria d'intervindre Sanitat Publica i sancionar-los o deixar de subvencionar.
Valoració:8menosmas
Per Ja ho val!, fa 11 mesos
Com diu en Pobleret, malgrat no hagués discriminació lingüística, pel mal tracte que li han donat a aquest pacient, la Conselleria de Sanitat ha d'intervindre i posar ordre a aquest desgavell.
Valoració:14menosmas
Per Ja n'hi ha prou!, fa 11 mesos
Això és pitjor que el cas Vinícius.
Valoració:12menosmas
Per antifa (el ver), fa 11 mesos
És la seva obligació !!!! La conselleria és qui té les competències. Sense excuses i amb urgència !!!!
Valoració:16menosmas
Per Lisa, fa 11 mesos
Ja seria hora de que es prengués en serio aquestes denúncies, la del hospital es la més seriosa, ja que ademès, en aquest cas el damnificat és una persona que està indefensa a un llit, malalt, això demostra la mala llet dels forasters! però en poc temps, jo a Inca m'he trobat amb gent que em diuen que no m'entenen i que parli castellà, al centre sanitari es blanquer de Inca, una dra de Venezuela, al Aldi de Inca, a una peixeteria "La Rubia" de Inca també! A veure fins quan els drets dels forasters han de estar per davant dels drets de la gent d'aquí? Si no volen integrar-se i no volen parlar, que marxin..hi ha molts llocs a on poden xerrar Castellar i els entendrà tot-hom, que facin el que vulguin, però tenen l'obligació d'entendre l'idioma d'aquí, mentre hi visquin i treballin carnaval públic ! Ja n'estem farts!
Valoració:21menosmas
Per Jordi Miró Gracia, fa 11 mesos
Tot amb Català als països catalans
Valoració:33menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Yo creo que es urgente que intervenga la ONU con los cascos azules.
Valoració:-58menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente