algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

CCOO denuncia la frustració dels docents: «Dediquen moltíssimes hores que no són remunerades econòmicament ni reconegudes socialment»

212153

La Federació d'Ensenyament de CCOO de les Illes Balears ha comunicat aquest dijous que vol ser «altaveu» i «donar visibilitat al cansament generalitzat que detectam, especialment en els dos últims cursos, entre el professorat, que manifesta un malestar generalitzat per la sobrecàrrega de feina i burocràcia».

«Aquests dies hem llegit que el conseller d’Educació ha dit que 'sabent d'on es ve, el sistema educatiu balear mai ha estat tan bé com ara'. Aquesta afirmació no es pot dir amb satisfacció ja que veníem de les retallades en Educació. Des de llavors, és cert que hi han hagut millores: s’ha augmentat la inversió, el nombre de docents, s’ha reduït l’abandonament escolar prematur, s’ha reduït la ràtio mitjana d’alumnes -encara que no de manera prou significativa-, i altres mesures que permeten afirmar que el sistema educatiu ha millorat amb respecte als temps de retallades», explica CCOO. No obstant, consideren que «això no és suficient».

El sindicat remarca que la percepció als centres és «diferent»: «Són molts els docents que ens transmeten sentir-se saturats per una càrrega laboral que resulta inassumible». Per a CCOO, l'augment de responsabilitats per a poder oferir una veritable formació de qualitat al nostre alumnat hauria d'anar lligat a un augment significatiu de recursos, «però veiem com progressivament van creixent les nostres funcions cap a l'alumnat, activitats, necessitats formatives, així com la càrrega burocràtica, entre moltes altres noves responsabilitats». Tot això es tradueix en augment de la «frustració» dels docents que «se senten desbordats i frustrats, dedicant moltíssimes hores que no són remunerades econòmicament però sobretot que no són reconegudes socialment».

Per això, consideren que el recent signat Acord Marc «hauria de suposar un nou punt de partida cap a un futur esperançador en el que els docents puguem fer feina sense tanta pressió i precarietat». Així, demanen a la Conselleria que totes aquelles mesures que es contemplen a l'Acord i que es poden negociar durant aquest curs «es comencen a treballar urgentment». Aquestes mesures són, entre d'altres, el pla de climatització que tan necessari és en l'època estival, el pla d'infraestructures imprescindible per a fer efectiva la promesa baixada de ràtios, el pla per a reduir la burocràcia, la simplificació de l’avaluació o negociar la solució als PTFP que actualment no tenen feina com s'ha fet a altres territoris de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Virna Elorza, fa dervers d'un any
Sóc docent de secundària i estic a 21 hores lectives (és a dir, de docència directa) i tinc 154 alumnes, i 12 d'ells els tinc a dues assignatures. Les tasques de correcció i avaluació són inacabables. A més, no tenim llibres, la qual cosa vol dir que he de preparar tot el material, cosa que resulta equivalent a redactar el llibre de text de tants nivells com tinguis. I després cal sumar-hi respondre correus, evaluar 20 ítems per alumne, assistir a reunions, fer guàrdies... Si una setmana treballo menys de 50 hores és una bona setmana. Moltes vegades són moltes més.
Valoració:8menosmas
Per educació de qualitat, fa dervers d'un any
A CCOO fa mínim 4 anys que tenen a un dels seus dirigents al govern, i ara venen amb aquestes (per més que els passi la raó per damunt del cap amb les reivindicacions). No és irònic que se queixin de les accions, entre d'altres, dels seus propis membres?

Claroquesiguapi, no projectis el que faries tu si fossis professor. La immensíssima majoria fan la seva feina quan, com i on toca, i sense que els pagui per fer de troll cap partit fascista ni de dretes com probablement se fa amb tu.
Valoració:7menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Los profesores tienen la obligación de estar en el centro de 8:00 a 15:00, aunque sólo tengan tres clases esa mañana.
Si un día acaban a las 12:00, por ejemplo, y se piran a casa, están en horario laboral hasta 15:00 aunque estén tocándose los perendengues en el sofá o tomando una caña en el Molinar.
De igual manera, si un día comienzan sus clases a las 10:00, llevan dos horas de jornada laboral aunque estén en casa.
La de veces que se ha tenido que llamar a uno de estos seres de luz porque tenía una tutoría a la 13:00, por ejemplo y ya se había pirado a casa media hora antes porque "no se acordaba".
Así de sencillo.
Valoració:-18menosmas
Per Un, fa dervers d'un any
Durant dues legislatures els sindicats ens han venut, han estat mes preocupats de quedar bé amb la conselleria que defensar al professorat. Si l’actual director general de FP es l’antic secretari general de CCOO.
Valoració:12menosmas
Per No ho entenc, fa dervers d'un any
No acaben de signar un acord que el conseller March ha qualificat com a "històric"? Què més volen?
Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente