nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Pinten un mural a la UIB que mostra l’increment de temperatura a les Balears des del 1901

El campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB) acull un nou mural artístic titulat 'Barres pel clima' que mostra l’increment de temperatures a les Balears produït pel canvi climàtic en el període 1901-2021 mitjançant la representació de la temperatura mitjana anual. Les dades procedeixen de Climatic Research Unit - Universitat d’Ànglia de l’Est a través de la recerca del doctor Daniel Argüeso, del Laboratori Interdisciplinar contra el Canvi Climàtic de la UIB. Les barres blaves mostren anys més freds que la mitjana i les barres vermelles, anys més càlids.

El passat mes d’abril de 2020, un grup d’alumnes integrants del col·lectiu Fridays for Future varen manifestar la voluntat de pintar un mural amb les barres pel clima de les Illes Balears al campus universitari per a fer visibles els problemes derivats de l’escalfament global. Aquesta petició s’ha concretat ara gràcies a la col·laboració entre la UIB, el Govern a través de la Direcció General de Residus i Educació Ambiental i l’empresa Ecoembes, amb l’objectiu de posar en marxa iniciatives de conscienciació social i sensibilització de la comunitat universitària que promoguin la sostenibilitat i el reciclatge.

La intervenció s’ha dut a terme a la façana exterior de l’edifici Antoni M. Alcover i Sureda, seu del Centre d’Estudis de Postgrau, i la presentació ha comptat amb l’assistència dels vicerectors de Política Científica i Investigació, Víctor Homar; Projecció Cultural i Universitat Oberta, Magdalena Brotons, i Campus i Universitat Saludable, Adrià Muntaner; el doctor Daniel Argüeso, el senyor Sebastià Sansó, director general de Residus, i Leticia Pou Ferrutxe, en representació d’Ecoembes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Este es el nivel universitario de hoy: no más comentarios.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente