nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El Govern insta els mallorquins a evitar desplaçaments innecessaris

El Govern ha emès un comunicat a les 21 hores d'aquest dilluns en què insta la població de Mallorca a evitar qualsevol desplaçament innecessari les pròximes hores fins dimarts migdia. Així ho ha decidit el Comitè assessor del Meteobal i l'Inunbal, que es tornarà a reunir aquest dimarts per a valorar la situació i prendre noves decisions.

El Servei d’Emergències de l’112 demana als mallorquins extremar les precaucions fins dimarts horabaixa quan s’espera que es vagi normalitzant la situació a la xarxa viària i millori la situació meteorològica. Les zones especialment crítiques són la Serra de Tramuntana, el Pla de Mallorca i la zona de Llevant. A més, s’ha aconsellat a les federacions i clubs esportius que suspenguin les activitats esportives i també s’han suspès tots els actes del Dia de les Illes Balears, així com la fira del passeig Sagrera, sa Feixina i el Parc de la Mar fins demà a les 14 h quan es tornarà reunir de nou el Comitè.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha exposat que la nevada ha deixat fins a un metre de neu al Puig Major i aigua neu a nivell de mar a les zones de Can Picafort o Portocolom. Les previsions de l’AEMET indiquen que continuarà plovent les pròximes hores si bé es preveu la neu anirà pujant de cota.

Pel que fa a l’estat dels torrents es demana a la població que eviti el pas per aquests indrets i que s’extremi la precaució ja que el cabal s’espera que sigui abundant un cop comenci el desgel de la neu. Cal recordar que actualment, en el cas de Mallorca, que es troba en alerta, ja es disposa de 44 estacions hidromètriques per tal de monotoritzar el cabal dels torrents i poder alertar la població en cas de risc.

La borrasca mediterrània Juliette, que presenta un escenari multirisc de neu, vent i pluja, ha deixat un total de 43 incidències fins les 19 h i 12 carreteres tancades per motius meteorològics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.