cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Impugnen un nou macroprojecte fotovoltaic, que vol ocupar 84 quarterades de sòl rústic

L'Associació d'Amics de la Vall de Coanegra s'oposa a la instal·lació d'un projecte de parc fotovoltaic que el Govern vol permetre instal·lar a una parcel·la de Consell. El parc, que duria el nom de 'SHAMSH 1 ENERGY', oferiria una potència a la xarxa elèctrica d'uns 50 MWp i ocuparia una extensió de devers 84 quarterades (poc més de 60 hectàrees).

L'entitat, apel·lant a la declaració d'emergència climàtica i als objectius de desenvolupament sostenible, ha presentat al·legacions al projecte tot sol·licitant que sigui desaprovat. Argumenten que l'acuació de l'administració ha de perseguir la sobirania energètica, però també la sobirania alimentària i la preservació natrual. Aquesta instal·lació suposaria, afirmen, un «desequilibri mediambiental» i implicaria inutilitzar una gran extensió de terra cultivable, la qual cosa suposa una «amenaça sobre la seguretat i la suficiència alimentària de les generacions futures».

L'entitat insta l'administració a abstenir-se a requalificar sòls agrícoles com terrenys industrials per a instal·lar plaques fotovoltaiques. Exigeix que es prioritzi l'ocupació de les cobertes de naus industrials o d'edificis públics, aparcaments i terrenys degradats no aptes pel cultiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Increïble, fa dervers d'un any
Una vergonya!
És comprar el terreny per pocs prínstings. I dependre de
hortalissa i altres bens que ens arribin de la Península o
d´Amèrica llatina, o d´Africa. Que ens hi arribi el personal ja en tenim prou! Ara hem de dependre d´aquests pobles?
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
La llei no permet posar una industria o un taller en una zona agrícola o forestal, pel simple fet que cal ordenar el territori, protegir el medi-ambient i la capacitat futura de produir aliments. Per la mateixa raó, els Parcs Fotovoltaics que no tenen per finalitat l'autoconsum energètic de la comunitat i que son promoguts per Fons Voltors i Multinacionals de la energia per ànim de lucre, no s'ha de permetre que ocupin terres fèrtils.
Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Totalment d'acord. Per a crear un polígon industrial s'ha de mester anys i anys de tramitació i per ocupar 84.000 m2 amb plaques una tramitació d'uns mesos o com a molt d'una any....
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente