algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El Teatre del Mar acollirà el tradicional homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar, que enguany serà especial

208259

El tradicional homenatge a Aurora Picornell i les Roges del Molinar que es fa cada any al Teatre del Mar enguany agafa un caire ben especial ja que serà el primer després d'haver localitzat les restes d'Aurora Picornell en el cementeri de Son Coletes de Manacor.

L'acte serà el proper dissabte, 7 de gener, a les 19.00 hores i hi haurà intervencions de David Ginard, Neus Tur, Toñi Fernández, Lila Thomàs, Toni Tugores i també en nom de la Societat de Ciències Aranzadi.

La part musical serà a càrrec de Biel Majoral, Delfí Mulet, Miquel Brunet, Aina Tramullas i Sílvia Rechach.

Durant l'acte també es representarà 'Les filles del rellotge' (fragment de l'obra 'Llum Trencada').

Homenatge al Molinar

Des de 2010, el Molinar acull un homenatge popular a qui foren les seves veïnes, Aurora Picornell i les Roges del Molinar. Cada any es fan sentir veus de lluites actuals d’arreu del territori i ens acompanyen artistes que posen el seu talent al servei de la memòria.

Les Roges del Molinar

Les activistes afusellades pel feixisme, conegudes com 'Roges des Molinar' varen ser afusellades el 5 de gener de 1937. Eren un grup de dones que vivien en aquesta barriada de Palma: Aurora Picornell, que va néixer l'any 1912 i fou afusellada al cemeneteri de Porreres, amb Catalina Flaquer Pascual i les seves filles Antònia Pascual Flaquer i Maria Pascual Flaquer, i Belarmina González Rodríguez.

D'Aurora Picornell s'ha dit que era la Passionària de Mallorca. Fou una de les principals dirigents del Partit Comunista d'Espanya, i havia militat a la Lliga Laica de Mallorca i al Socorro Rojo, també va ser companya de l'agent internacional comunista Heriberto Quiñones, que també fou assassinat. Un destí semblant seguirien els pares i els germans d'Aurora Picornell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Leonor Taboada, fa dervers d'un any
Hay que inscribirse?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente