algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Director tècnic de Secundària de La Salle: Alguns alumnes «han coaccionat una companya que sí que ha fet intent d'obeir la professora»

206935

Davant les falsedats que s'han explicat sobre els fets ocorreguts a uns classe de batxillerat de La Salle de Palma aquest divendres sobre les 12 del migdia, el professor Pablo Picón Sarciada, en tat que director tècnic de secundària, ha enviat una circular als pares dels alumnes, escrita en castellà, de la qual en reproduïm una traducció al català:

«Inform com a director tècnic de secundària sobre uns fets que han ocorregut avui, 25 de novembre, sobre les 12 hores, amb el grup d'alumnes de 1r B de batxillerat.
Arran d'una iniciativa per part dels alumnes per a decorar l'aula en suport a la Selecció Espanyola masculina absoluta de futbol en la seva participació en el Mundial, els alumnes de 1ºB, actuant com a grup, han desoït les indicacions d'una professora que estava complint amb les normes de convivència del centre i seguia les ordres de l'equip directiu, negant-se aquells expressament a obeir, la qual cosa suposa un acte d'insubordinació deliberada. A més, actuant com a massa, han coaccionat una companya que sí que ha fet intent d'obeir la professora. Finalment, quan la professora ha abandonat l'aula per a consultar amb l'equip directiu la millor manera de gestionar l'assumpte, ha estat victorejada i aplaudida amb sorna per la majoria dels alumnes.
Com a director tècnic i davant la gravetat dels fets, he pres la decisió de cancel·lar les dues sessions lectives que restaven per a finalitzar la jornada, perquè el respecte als professors, així com el respecte i solidaritat als companys propiciant un ambient de convivència positiu, són obligacions que han de complir tots els alumnes. Senzillament no podem impartir classe en una etapa educativa no obligatòria a un grup d'alumnes que no vol acatar les normes de convivència del centre.
Vull manifestar rotundament la meva solidaritat amb la companya que ha hagut de patir un desagradable episodi que no hauria de tenir cabuda en un centre educatiu. Les faltes de respecte a qualsevol membre de la comunitat educativa, especialment a la figura d'autoritat que representa el docent, contravé diversos drets i obligacions dels alumnes recollits en la normativa vigent i és una línia vermella que no podem permetre traspassar.
Tant el tutor del grup com l'equip docent, estam tristos i decebuts amb la reacció que han tengut els alumnes i farem feina per a aprendre d'aquesta situació i transmetre els valors cristians que reflecteix el nostre Caràcter Propi per a convertir als alumnes en membres d'una societat madura, amb esperit crític i autonomia, capaços de pensar per si mateixos.
Reconeixem i respectam el dret dels alumnes a la manifestació de discrepàncies, de caràcter individual o col·lectiu, però sempre en la forma que determina el Reglament d'Organització i Funcionament del Centre, a través dels representants dels alumnes i quan l'objecte de la reclamació sigui sobre decisions de caràcter educatiu.

L'equip directiu es reunirà el dilluns per a estudiar l'assumpte i prendre mesures de caràcter educatiu, que fomentin la convivència escolar, facilitin la prevenció de conductes disruptives (especialment les grupals) i proporcionin als alumnes eines i habilitats socials.
Apel·lam a la complicitat i col·laboració de les famílies perquè aquest tipus de situacions no torni a produir-se i estem convençuts que un treball conjunt entre famílies i escola ajudarà a la formació integral dels alumnes. És el que dona sentit a la nostra vocació.
Estic a la seva disposició per a tractar aquest o qualsevol altre tema que els preocupi.»

Salutacions.
Pablo Picón Sarciada

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Faveta, fa dervers d'un any
Estaria bé que ses fotos fossin de millor qualitat.
Valoració:7menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
I des de aquí, voldria donar la meva mes sincera enhorabona a l'alumna, que va ser l'única en reaccionar a favor de la professora. UNA VALENTA DONA, com la seva professora. Endavant, valentes.
Valoració:18menosmas
Per riopozavgea, fa dervers d'un any
Que pena de profesora que dice que la bandera es un trapo .No surte efecto las mentiras del nacionalistas separatistas .
El colegioLA SALLE , es separatista en Madrid, Valencia, o Sevilla ?
Valoració:-31menosmas
Per Bartomeu, fa dervers d'un any
Molts d'ànims, no estas sola, i enhorabona per la teva fermesa i coratge. Baixa laboral per assetjament (més que demostrable) tu a viure i cobrar tranquila a casa i ara que es cerquin la vida.
Valoració:14menosmas
Per Com per no tornar a mirar cap diari mallorqui, fa dervers d'un any
No passeu pena, que a tot això no ho conten, els diaris mercenaris de les dretes. Aquests mateixos.que han comprat a un ultra la mentida de l'expulsió dels alumnes per donar carnassa per rovegar als seus estimats lectors fatxes, però que no volen publicar els cometaris nostros, malgrat siguin correctes i diguin la veritat. I que per a més INRI, mos imposen a noltros també per per aqui, ela cometaris d'aquesta mateixa gent tan poc agradosa, amb totes les seves grolleries, insults, estupideses i mentides.
I encara se queixen de que les xarxes socials estàn plenes de"fakes"!
Valoració:18menosmas
Per A Mallorca, en català!, fa dervers d'un any
Tant l'actitud d'aquests alumnes com el fet d'enviar en foraster la circular del director tècnic de secundària demostren el grau d'espanyolització d'aquest col·legi.
Valoració:24menosmas
Per Xusma fatxa i prepotent, fa dervers d'un any
Xusma fatxa i prepotent, justament a La Salle, com deia La Bombí ?porque será?
Els pares de aquests grupets de neofaxistes que són els futuribles de VOX deixebles del gran Kan
Kamposestruphen se desmontan sols en veure la llengua catalana i els seus docents.
Valoració:35menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente