algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El conseller d'Educació deixa clar a l'extrema dreta que només hi ha 10 famílies que reclamen el 25% de castellà a les Balears

«No hi ha cap sentència, ni del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ni del Tribunal Suprem, ni del Tribunal Constitucional que ens obligi a aquest 25%. No hi ha cap recurs en contra de la Llei de Normalitzacio Lingüística i el Decret de Mínims», així de contundent s'ha mostrat Martí March, conseller d'Educació, quan ha estat demanat per l'extrema dreta -Vox- al Parlament.

March, davant la constant obsessió de Vox per l'eliminació del català com a llengua vehicular a l'educació, ha remarcat que «ni tenim sentències, ni es margina les famílies, ni hi ha cap plantejament que digui que anam en contra de la legalitat». A més, ha apuntat que només 10 famílies d'entre més de 175.000 alumnes reclamen a la justícia aquest 25 per cent de castellà.

Sobre això, ha destacat que són els consells escolars -on hi ha les famílies representades- els que aproven els projectes lingüístics dels centres educatius.

El conseller ha conclòs assegurant que les dades expliquen que la competència comunicativa del castellà i del català és similar a les Illes Balears, però a la competència oral és superior el castellà. «L'única cosa que volem és normalitzar la nostra llengua. Sense l'escola, el català hauria desaparegut», ha subratllat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ja, ja, ja..., fa dervers d'un any
Sempre hi ha pares que perjudiquen els fills,
No seran com la resta, que sí coneixen dues llengües.
Si es presenten a oposicions i un sap anglès i bantú, i
l´altre només anglès, el monolingüe ho té clar!
Valoració:6menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Las próximas elecciones veremos cuántas familias están de acuerdo con este fantoche…
Valoració:-5menosmas
Per Casual, fa dervers d'un any
En un qualsevol altre país, 10 O 12 famílies és tractaria una compensació personalitzada i solucionat. Però en aquest cas hem topat amb l,orgull espanyol ferit perquè, després de més de 300 anys, encara no han pogut escombrar el català, i és clar, estan molts dolguts per la seva pròpia inoperància !
Quina sensibilitat tant a flor de pell, e poca cosa són...
Valoració:15menosmas
Per Enhorabona👏, fa dervers d'un any
Ben fet, senyor March.
Més d'una vegada l'he dejectat, perque no m'han agradat les seves decisions. Però avui toca felicitar-lo per plantar cara a aquesta gent ultra que vol destrossar la nostra llengua, la nostra cultura i deixar sensen identitat al nostre poble.
A aquests destructors se'ls ha de combatre.
Valoració:23menosmas
Per Comèdia, fa dervers d'un any
Comèdia, d'uns i dels alres. Tothom sap que a les Illes el castellà campa a l'ample i de cada dia més. El que passa és que els polítics estan desenfeinats i dediquen les estones que sobren massa, a distreure l'atenció del personal. L'espanyolisme sap perfectament que amb el permís de les autoritats autonòmiques, el decret de mínims és fum, fum, fum.
Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente