Per aquest motiu, el sindicat considera que «ha faltat temps per a formar el professorat, que els nous currículums s'han publicat tard, i que en conseqüència, ni les editorials han pogut adaptar-se per a complir amb els terminis de lliurament dels llibres».
El sindicat ha recordat que ja es varen anticipar a aquesta situació convocant una concentració davant la Conselleria al juny i una altra manifestació davant el Consolat de la Mar al juliol, on denunciaren aquesta problemàtica sense rebre cap resposta de l'administració.
Respecte a l'etapa 0-3, des d'ANPE consideren que «cal continuar lluitant» perquè aquesta pugui ser «assumida íntegrament o en la seva major part per la pública i el seu professorat».
Quant a les infraestructures educatives, el sindicat ha destacat que la població de les Balears és «de les poques que es manté o fins i tot puja, amb la qual cosa hem d'apostar per finalitzar els projectes començats (com l'IES de Son Ferriol, entre altres) i plantejar un nou disseny per als pròxims 4 anys».
Referent al sistema educatiu i l'alumnat, ANPE continua qüestionant les mesures aprovades que permeten la «promoció i titulació d'alumnat amb matèries suspeses», així com destacar «el sobrecost en material escolar que suposarà aquest inici de curs per a les famílies illenques».
Finalment, ANPE «no vol oblidar el professorat, el qual resulta essencial i constitueix l'eix de transmissió a les escoles». «L'aprovació de la LOMLOE, els nous currículums, el pla digital proposat, la nova manera de programar, el pròxim ROC i la carestia de la vida insular, han esgotat als docents» pel que, des d'ANPE, reclamen «la negociació de les condicions sociolaborals amb la intenció de prestigiar el paper del docent a les nostres escoles».
Per tot això, el sindicat educatiu adverteix el Govern que «ara que el Ministeri ha invertit 677 milions d'euros més a les Balears, i després de la retallada salarial efectuada fa dos anys, és el moment de plantejar una reducció lectiva a 18 i 23 hores per a professors i mestres, així com un plus d'insularitat en igualtat amb l'arxipèlag canari, on totes dues mesures ja han estat aprovades pel govern regional de Canàries per a aquest curs».
El president del sindicat, Víctor Villatoro, aconsella que si el Govern o el responsable d'Educació no plantegen estudiar aquestes qüestions, aquest curs escolar serà «llarg i mogut» fins al mes de juny.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Idò com sempre! No és cap novetat. Quan han tingut en compte al professorat? Mai! I encara ningú sap com s’haurà de fer amb la llei nova! Una autèntica vergonya! Crec que els hauriem de donar un bon ensurt!