algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

L'OCB prepara una diada per a celebrar els 60 anys amb els socis de l'entitat

203319

L'Obra Cultural Balear (OCB) prepara una diada per als socis el proper 25 de setembre en el marc de la celebració dels 60 anys de l'entitat. L'esdeveniment es farà a Lluc.

Les activitats comencen a les 10.30 hores amb una visita guiada al Jardí naturalista germà Macià de Lluc. Després es farà una sonada de la colla de xeremiers i hi haurà actuació de glosadors. A les 14 hores es farà el dinar i després es durà a terme un homenatge als socis de l'entitat. Finalment, actuarà el grup Roada.

«Hem de brufar plegats que l'OCB compleix 60 anys! Pensau que heu de fer les reserves abans de dia 18 de setembre. Us hi esperam a tots, amb ganes de fer bulla!», ha remarcat l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per arg, fa dervers d'un any
1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana:

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblats en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


1390: "Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que 'si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa' se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, 'per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa'. Això demostra que el gentilici 'català' es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus."

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)
Valoració:2menosmas
Per escach, fa dervers d'un any
Arruix gonelles botiflers
Valoració:3menosmas
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Arruix obra cultural pancatalanista
Valoració:-4menosmas
Per M.C.M., fa dervers d'un any
Senzillament és una celebració d´aniversari, com a tot arreu. Felicitats !
Valoració:8menosmas
Per Fer bulla?, fa dervers d'un any
Hi ha motius per fer bulla? El català perd cada dia que passa rellevància social amb un Govern que no creu que s'ha de fer bandera de la reivindicació de la llengua catalana, i l'OCB crida a fer bulla? En fi, tot plegat diu molt del que podem esperar d'aquesta junta directiva.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente