algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

L'Ajuntament de Palma aconsegueix dur a Mallorca una de les dues còpies de les Claus del Regne

L'Ajuntament de Palma ha aconseguit dur a Mallorca una de les dues còpies existents de les Claus del Regne, gràcies a la cessió temporal i gratuïta per part del seu propietari, un joier estatunidenc que viu a Dallas.

El Regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, en declaracions a dBalears, ha celebrat que «després de 500 anys, la cau torni a Palma».

Carrió ha explicat que la clau «ha voltat per tot el Món, al segle XVI els Agermanats la varen lliurar a l'emperador Carles V i ara després de 500 anys tornen a Mallorca» i afegeix que la idea és poder-les exhibir a Cort «perquè tota la ciutadania pugui aprendre, conèixer i valorar aquesta peça».

Llorenç Carrió també espera que «amb la col·laboració de tots» es pugui recuperar la pista de l'altra còpia de les Claus del Regne que es va perdre a una subhasta feta l'any 2000.

Carrió emmarca la feina feta i l'èxit assolit en la commemoració dels 500 anys de Germanies i amb «tota la feina feta per les institucions i la Comissió Cívica Germania 500».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.