cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

Majoria contundent: el 91% dels nostres lectors consideren que s'hauria de limitar la compra d'habitatges per a no residents

L'enquesta d'aquesta setmana ha batut rècords de participació i la resposta és clara i contundent. El 91,7% dels nostres lectors consideren que s'hauria de limitar la compra d'habitatges per a no residents. En concret, opinen que «cal prendre una decisió valenta davant l'especulació immobiliària». Per contra, el 8,3% dels lectors consideren que no s'han de prendre mesures perquè «no es pot limitar el dret d'adquirir cap propietat».

En aquest sentit, els preus dels habitatges a Mallorca han pujat de manera considerable, sobretot a causa de la compra d'habitatges per part de persones no residents. Un fet que agreuja la manca d'accés a habitatges per part d'amples sectors de la població.

Així, el ple del Consell de Mallorca va rebutjar la setmana passada, amb el vot en contra del PSIB-PSOE i de l'oposició, la proposta de Podem per limitar la compra d'habitatges per part de residents que no duen com a mínim dos anys empadronats a Mallorca.

Des de Podem lamentaren l'actitud del PSIB-PSOE assegurant que no entenen la seva manca d'implicació.«Els donam la mà per convèncer als europarlamentaris per proposar iniciatives legislatives que permetin excepcions quan es vulneren drets bàsics com l'accés a l'habitatge, igual que acaba de passar amb la intervenció en el mercat energètic per topar el gas», asseguraren.

No obstant això, el ple del Consell que ha aprovat altres iniciatives en matèria d'habitatge com la declaració de Mallorca com a zona tensada aplicant la nova Llei Estatal de l'habitatge, la qual possibilitarà la limitació de la pujada dels preus de lloguer.

Sigui com vulgui, davant els problemes d'accés a l'habitatge, la resposta dels nostres lectors ha estat ben clara: cal limitar la compra d'habitatges per a no residents i fomentar l'accés a habitatges dignes a la població illenca que no s'ho pot permetre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa dervers d'un any
És una cosa que cau pel seu pes.
Però el sentit comú és el menys comú del sentits, no?
Valoració:0menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
No sabía que eras un gran conocedor de temas del Kux Klux Klan (sic). Incluso estás al día de porcentajes.
Ya se ha dicho en otras ocasiones "Hay gente pa to".
Todo en orden.
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa dervers d'un any
El 91% dels membres del Ku Klux Klan creuen que la població de color no ha de tenir els mateixos drets que ells.
Tot en ordre.
Valoració:0menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Sí, som majoria que defensam el que és just.
Ja es comença a veure estrangers que compren per especular. Compren un habitatge i al cap d´un any el tornen vendre per una quantitat astronòmica.
Si no s´hi posa fre, quedarem esborrats i engolits com a poble. No només el mallorquì, sinó també l´espanyol, que és l´única cosa queem dóna consol.
I els polítics i hotelers?
Mirant cap a una altra banda, és clar.
Valoració:4menosmas
Per Pep, fa dervers d'un any
Ja feim tard , es politics dooooormen i cobren.
Valoració:4menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Por mi que no vendan nada a nadie e, incluso, que se ponga un "numerus clausus" total.
A nivel egoísta, me sobran todos. Por lo tanto queda claro.
Ahora bien, qué es el 91 por ciento de los lectores del "Baleares"?. Los números y colocados de una manera o de la otra, dicen cosas diferentes.
Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente