algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El PSIB lliura el premi Maria Plaza a Creu Roja i Metges del Món per la seva atenció a les dones en situació de prostitució

La Federació del PSIB de Mallorca ha lliurat el XXI Premi Maria Plaza a Creu Roja i Metges del Món pel treball desenvolupat durant la pandèmia en relació amb l'atenció a les dones en situació de prostitució que es van veure abandonades i al carrer pels proxenetes.

En representació de la Creu Roja, han recollit el premi Magdalena Gelabert i Manya Doñaque. Belén Matesanz ha recollit el premi en representació de Metges del Món. Adelia Olmos ha recollit el premi a títol pòstum de Maria José Varela, segons ha explicat la formació política.

En el lliurament, que va tenir lloc aquest divendres, hi va participar la Secretària General del PSIB, Francina Armengol, que va agrair el treball de les entitats.

«Gràcies per ser-hi sempre, sense el vostre treball, les dones en situació de prostitució estarien invisibilitzades. Hem de ser conscients del paper que tenen entitats com aquestes», va assenyalar.

Per part seva, la secretària d'Igualtat de la Federació del PSIB de Mallorca, Nati Francés, també va reconèixer la tasca de Creu Roja i Metges del Món, «molt important durant la pandèmia, però també molt abans, quan ningú es preocupava per les dones en situació de prostitució».

A títol pòstum, es va lliurar el premi de 2020 a Maria José Varela. La secretària general de la Federació del PSIB de Mallorca, Catalina Cladera, va assegurar que Maria Plaza estaria «molt orgullosa» també que una altra «valenta dona socialista» que va recollir el seu testimoni de lluita social i reivindicació dels drets de les dones rebi el guardó. Cladera també va reivindicar que el feminisme és «un treball diari per la igualtat, el progrés i la justícia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.