algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Defensa del territori: executen 137 demolicions de construccions il·legals en sòl rústic de Mallorca el 2021, el major nombre anual registrat fins ara

L'activitat de l'Agència de Defensa del Territori (ADT) ha provocat l'execució de 137 demolicions de construccions il·legals en sòl rústic de Mallorca el 2021.

Segons ha informat el Consell aquest dissabte, l'activitat de l'ADT el 2021 ha provocat 137 demolicions de construccions il·legals en sòl rústic a Mallorca, el major nombre anual de demolicions executades fins ara. L'anterior xifra més elevada va ser el 2019, quan van ser 124.

En els últims cinc anys s'han realitzat 541 demolicions en tota l'illa de Mallorca. El 93% d'aquestes demolicions s'han pogut acollir a les reduccions de la sanció establerta per la llei, perquè han estat executades pels propietaris dins del termini voluntari per a això.

La majoria de municipis on s'han executat més demolicions continuen sent els que van delegar les seves competències a l'ADT en el moment de la seva creació, el 2009, és a dir, els ajuntaments d'Algaida, Marratxí i Montuïri, ja que han sumat més expedients tramitats en aquests 12 anys.

Cal destacar que l'activitat que duu a terme l'ADT ha provocat també la presentació de 150 projectes d'obra de legalització o de restabliment de l'estat anterior durant 2021, que sumen un total de 759 projectes en els últims cinc anys (2017/ 2021). El que ha generat per als ajuntaments de Mallorca uns ingressos aproximats de 2,5 milions d'euros en concepte de taxes i impost de construccions.

Per al Consell de Mallorca, «es tracta de projectes que no s'haurien presentat sense la intervenció de l'Agència» perquè, ha apuntat, «els propietaris pretenien dur a terme les obres de manera il·legal sense informar les administracions».

L'ADT segueix la seva feina que, ha posat l'accent la institució insular, «contribueix a la protecció del territori i el paisatge, fent complir les normes urbanístiques i territorials vigents a cada moment». Al mateix temps, ha posat en valor que, «l'execució d'obres de restabliment que provoca l'ADT dona feina al sector de la construcció i genera nous ingressos per als ajuntaments de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.