algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Les Balears disposen d'un total de 162 places per a acollir refugiats ucraïnesos

Les Balears disposen d'un total de 162 places, cinc a Menorca i la resta a Mallorca, per a acollir refugiats ucraïnesos que fugen del país després de la invasió de Rússia.

Així ho ha detallat aquest dimecres, en declaracions als mitjans, la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, qui ha destacat la col·laboració entre Govern, consells insulars, ajuntaments i entitats per a acollir refugiats.

Aquesta és la capacitat d'acolliment que el Govern ha traslladat aquest dimecres al Govern espanyol. D'aquestes 162 places, 73 són les que estan ja de manera permanent en els albergs de s'Arenal i Són Rapinya. La resta són places noves: 15 en pisos buits, 40 a l'Hospital de Sant Joan de Déu, quatre d'un alberg del Consell de Mallorca i 30 famílies de les Illes que s'han oferit per a acollir refugiats.

Santiago ha assegurat que el Govern continua rebent peticions de col·laboració i que en els pròxims dies es podran anar incorporant noves places.

Respecte a quan podrien arribar refugiats a les Illes, ha recordat que es tracta d'una qüestió que «no depèn del Govern»: «L'estratègia inicial que tenen als països europeus és alleujar els països que fan frontera amb Ucraïna i si aquesta guerra continua, es començarà a plantejar la redistribució d'aquestes persones».

D'altra banda, ha aclarit que les places de l'hotel Covid, a Palma, estan «al marge» d'aquestes 162. Segons ha explicat, les places de l'hotel Covid estan a la disposició d'aquells ciutadans que necessitin un lloc en el qual estar de manera immediata, per exemple ucraïnesos que han quedat «atrapats» a les Balears i ara no poden tornar al seu país pel conflicte.

És el cas de nou ciutadans que estan en apartaments municipals i que seran desplaçats «en pocs» dies a l'hotel Covid. Es tracta d'un grup de ciclistes i una sèrie de famílies que havien de tornar al seu país d'origen i que no han pogut tornar, ha indicat la consellera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.