algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

PIMEM demana actualitzar les retribucions dels advocats del torn d'ofici

La patronal PIMEM ha sortit aquest dissabte en defensa dels advocats de torn d'ofici «després d'anys d'arrossegar dos problemes considerats crucials per aquest col·lectiu d'autònoms; la retribució que perceben i el temps que triguen a cobrar-la».

Sobre la retribució, la Federació assegura que «fa anys que els preus dels advocats del torn d'ofici estan congelats i que ara com ara estan molt per sota dels preus de mercat». A tall d'exemple, des dels serveis jurídics de PIMEM s'assegura que en un procediment sencer de família de mutu acord l'advocat del torn d'ofici només cobra 162 euros, mentre que un advocat de caràcter privat pot arribar a cobrar 2.000 euros.

El seu president, Jordi Mora, ha assegurat que «els advocats de torn d'ofici són els professionals autònoms més mal pagats de les Balears».

En referència al temps que triguen els advocats a cobrar, la patronal demana que s'actualitzin els «tempos» malgrat que fonts de PIMEM asseguren que en els últims anys s'ha anat actualitzant el temps d'espera.

Segons PIMEM els advocats del torn d'ofici «no deixen de ser autònoms que moltes vegades treballen en solitari o com a molt amb dos o tres assalariats». En aquest sentit, la patronal posa l'accent en la defensa que fan del col·lectiu mitjançant sectorials tan importants com UATAE. Totes dues patronals sempre s'han posicionat en la defensa d'«autònoms amb drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.