muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Palma XXI exigeix a la Conselleria de Salut informació «immediata i transparent» sobre els casos de Covid-19 als megacreuers

Palma XXI ha alertat, aquest divendres, de «l'enorme risc» que suposen els megacreuers per a la seguretat sanitària enmig d'una nova onada de la Covid-19.

Així, ho ha manifestat l'entitat ciutadana després que aquest dijous 54 persones contagiades de Covid en un megacreuer fossin desembarcades a Palma.

«Ho advertim des que va començar la pandèmia: a més dels més que suficients arguments sobre els greus impactes ambientals, socials i de salut pública per qüestionar el turisme de creuers, la Covid ha fet inajornable prendre decisions assenyades i aturar aquest tipus de turisme», ha emfatitzat.

D'acord amb l'entitat Palma XXI, «els brots de Covid-19 en megacreuers s'han disparat a tot el món, especialment des que va aparèixer la variant òmicron, molt contagiosa».

«Parlam de naus enormes, que transporten milers de persones de diversos llocs, amb molts espais interiors, que van de port en port. Una bomba biològica de rellotgeria enmig d'una pandèmia. Representen un perill per a la tripulació --clients i treballadors-- i per a la població de les ciutats que visiten, sobre les que a més es recarrega la responsabilitat de gestionar els casos positius», ha censurat.

Així, ha apuntat que al Brasil, després de registrar 800 casos de Covid-19 entre tripulants i passatgers en 10 dies, el govern ha suspès totes les operacions de creuers. I, que els Estats Units, per part seva, ha continuat, ha bloquejat l'entrada d'almenys 60 creuers amb brots de Covid.

Per a Palma XXI, aquestes han estat «decisions coherents amb la priorització de la salut pública sobre els interessos econòmics, que a més donen un missatge dissuasiu a navilieres i clients».

«Nosaltres demanam que les nostres institucions actuïn també i deixin de mirar cap a un altre costat: fins que la pandèmia no acabi exigim que el Govern, l'Autoritat Portuària i el Govern espanyol parin les entrades dels creuers en el Port de Palma, com es va fer el 2020», han reivindicat.

Així mateix, des de l'entitat han exigit a l'Autoritat Portuària i a la Conselleria de Salut informació «immediata i transparent» sobre els casos de Covid-19 que fins ara hi ha hagut en el port de Palma procedents de creuers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Que comparin amb Austràlia!
Per què nosaltres hem d´acollir infectats que han estat de bauxa i enriquit les butxaques dels creuers que contaminen i ajuden al canvi climàtic?
Si per qualque cosa me n´alegr de la desaparició de la costa, és perquè els hotels que estan a la vorera, envaint territori de costes, que és patrimoni de tothom,seran els primers que se n´aniran a can pistraus!

Valoració:1menosmas
Per nofret, fa mes de 2 anys

Es imprescindible evitar que les decisions que ens afecten a les Illes, s'adoptin a la Península ò a Bruselas a on no hi pintem un prebe.

Valoració:1menosmas
Per Privatització, fa mes de 2 anys

Això que m'han dit, no sé si diu ser ver, que les farmàcies gestionaran les baixes laborals, podríem pensar que és una nova passa cap a l'objectiu de privatitzar la totalitat dels serveis públics. Això haviat semblarà Amèrica.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente