algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 18°
24°

L’STEI fa una proposta que compagina la capacitació lingüística amb la cobertura de tots els llocs de feina del Servei de Salut

190295

«Quan la Mesa Sectorial de Sanitat va aprovar el decret que eximia (amb caràcter general) el personal sanitari de presentar el requisit de català, sabien les organitzacions sindicals i l’Administració que allò que estaven negociant era contrari a dret?», es demana l'STEI Intersindical.

En tot cas, ara que els tribunals han sentenciat que el Decret que eximia del requisit de català és contrari a dret perquè vulnera la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de capacitació lingüística, el sindicat creu que és hora de fer propostes per a fer compatible el dret dels pacients de ser atesos en qualsevol de les dues llengües oficials amb la cobertura de tots els llocs de feina de l’Ib-Salut.

Per això, l’STEI fa una proposta: «El Servei de Salut pot copiar el sistema que funciona perfectament a Educació per a les cobertures temporals, i (en cada convocatòria) publicar una llista de persones excloses per no haver acreditat el requisit. Quan s'exhaureixi la llista d'admesos, l'Ib-Salut podria contractar la gent que no té el títol. Quan aquestes persones acreditin el certificat, passarien a la llista d'admesos. Entenem que seria una bona manera de compaginar el dret de la ciutadania a ser atesa en qualsevol de les dues llengües oficials amb l'obligació de cobrir tots els llocs de feina».

D’altra banda, expliquen que actualment molta de gent que no pot acreditar el requisit de català fa feina al Servei de Salut. «No són els responsables d'aquesta situació: l'Administració els ha contractat i no els ha demanat que l'acreditin. Per a garantir que podran continuar a les borses, és urgent un pla de formació en temps de feina», han remarcat.

«En aquest pla s'hi han d'abocar tots els recursos necessaris. Tothom (de qualsevol horari, qualsevol torn) ha de poder accedir a formació per a preparar els certificats oficials. Si fa falta, s'ha d'habilitar a la Llei de pressuposts 2022 una partida específica per a substitucions temporals de la gent que és a classe», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa dervers d'un any

"Guapi", una pregunta:
Fa falta sebre castellà per esser un bon sanitari?

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any

“És necessari ser monolingüe per ser bon sanitari?”
Obviamente, no.
Pero la pregunta es, como todo lo que hace quien no sabe por dónde tirar, perversa y capciosa.
La pregunta correcta sería “si es necesario ser bilingüe para ser buen sanitario”.
Pero esa no se hace porque todos sabemos la respuesta.
Menos @Pepita, claro.

Valoració:-7menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Bona proposta!!!
. A veure si té èxit.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente