muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.1°
17°

L'STEI Intersindical demana que es paralitzin les ofertes públiques d'ocupació que deriven de l''Icetazo'

L'STEI Intersindical (amb el suport de la Confederació Intersindical) convoca per aquest dijous 28 d'octubre una vaga a totes les administracions públiques durant tota la jornada per la consolidació del personal interí de les administracions.

A les administracions de les Illes Balears hi fan feina com a interines en frau de llei més de 15.000 persones, que acumulen anys de feina sense que (en moltes ocasions) els llocs que ocupen hagin sortit mai a oferta pública d'ocupació. La responsabilitat és de les administracions que han fet contractes i nomenaments en frau de llei, però també de les lleis de pressuposts de l'Estat, que any rere any han posat restriccions a les ofertes públiques, i han condemnat milers de persones a la precarietat.

El projecte de llei que es tramita ara a les Corts Generals i que substituirà el Reial decret llei conegut com a Icetazo pot posar punt a tot això. El sindicat propi de les Illes Balears demana que aquesta llei desplegui el sistema de concurs de mèrits previst als articles 61.6 i 61.7 de l'EBEP.

«Ara és el moment de fer pressió perquè es resolgui per la via política una situació d'abús de temporalitat que els tribunals europeus han denunciat», han afegit des del sindicat.

En atenció a aquesta problemàtica, l'STEI Intersindical demana que, de moment s'aturin totes les ofertes públiques d'ocupació de totes les administracions. El pròxim divendres demanarà a la Mesa Sectorial d'Educació que no s'aprovin les ofertes d'ocupació per als anys 2022, 2023 i 2024: que no es convoquin oposicions mentre el projecte de llei d'interinitats no determini una solució a l'abús de temporalitat. De la mateixa manera, abans de l'estiu va demanar això mateix al Consell de Mallorca i l'IMAS.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Astorada, fa mes de 2 anys

Com diu el meu col·legue, els principis per accedir a la funció pública són igualtat, mèrit i capacitat. Molts d'interins (d'ensenyament i d'altres branques) hi han accedit així. Per tenir el títol requerit, pels mèrits (anys de fre interinatges et donen punts, a més de doctorats i formació) i les capacitats en un concurs de mèrits, per exemple o en unes llistes on et pots apuntar si ets titulat.
No tot són parents i familiars dels polítics de torn. Estaria bé no ficar-los tot al mateix sac i no confondre el personal. A Educació solen fer oposicions cada x anys, però en altres administracions fa segles que no hi ha res. No pots deixar de ser interí si no et deixen fer oposicions, i havies pensat, Astorat?

Valoració:1menosmas
Per sistema caduc i obsolet, fa mes de 2 anys

És que estam encara en època franquista. O és que qualcú ho havia oblidat ?
Ho veim en el funcionariat, judicatura, policia, exèrcit, i certs partits actuals, i que traspua en llurs actes i formes de pensar.

Valoració:0menosmas
Per Joan Antoni, fa mes de 2 anys

A més d'estorat, estàs embambat! ;D



Sense anar més lluny, a Educació hi ha 4.000 interins, i tots ho són d'acord amb els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Tot i això, el propi EBEP preveu processos extraordinaris en circumstàncies extraordinàries.



Per cert: la setmana passada un jutjat contenciós-administratiu de Madrid va anular unes oposicions ordenant resoldre l'abús en les contractacions temporals...

Valoració:1menosmas
Per Biel, fa mes de 2 anys

L'STEI és un sindicat seriós i el que reclama es que l'estat espanyol apliqui la sentència dels TJUE i resolguí el frau de llei que representa més de 800 mil interins en frau de llei.
I proposan un concurs de mèrits per accedir a la consolidació d'aquestes plaçes i que les vacants no ocupades vagin per concurs-oposició
I també esnentar que la majoria del personal interí ha estat seleccionat a trabés de procediments públics a on s'ha mesurat els seus mérits i capacitats(requisit de titulació,entre d'altres).

Valoració:1menosmas
Per Astorat, fa mes de 2 anys

Els principis d'accés a la funció pública són: igualtat, mèrit i capacitat.
En la contractació d'aquestes persones, en la majoria de casos, no s'han complert cap d'aquests principis. i també, en molts casos, s'hi ha accedit per procediments clientelars i partidistes.
Pensava que aquest era un sindicat seriós. No puc entendre aquest posicionament.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente