algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

La finca de Galatzó serà declarada forest d’utilitat pública

La finca de Galatzó, a Calvià, passarà a formar part del Catàleg de forests d’utilitat pública. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el regidor de Joventut, Participació Ciutadana, Medi ambient, Transició ecològica i Memòria democràtica, Rafel Sedano, han anunciat aquesta actuació en una visita a la finca pública.

Així, aquest espai passarà a ser de domini públic en considerat un indret a preservar per a l’interès general. En ser declarat bosc públic, jurídicament, Galatzó serà «inembargable, imprescriptible i inalienable». És a dir, no es podrà posar a la venda, cap jutge ni autoritat poden retenir-los i la possessió pública és indefinida.

El conseller s’ha mostrat satisfet que Galatzó passi a formar part del Catàleg de forests d’utilitat pública i «se sumi així a les més d’11.200 hectàrees públiques amb les quals compten les Balears». «Aquesta figura és una eina clau per conservar espais que contribueixen no només a la conservació de la diversitat biològica sinó també a la protecció del territori», ha afegit Mir.

La finca pública s’ha inclòs al Catàleg perquè reuneix les condicions previstes, com ara la ubicació en la capçalera de la conca del Torrent de Galatzó; la contribució a la regulació del règim hidrològic d’aquesta zona i la conservació de la diversitat biològica, a través del manteniment dels sistemes ecològics, la protecció de la flora i la fauna o la preservació de la diversitat genètica. A més, forma part d’un espai natural protegit i també d’una zona d'especial de conservació de la Xarxa Natura 2000.

Actualment, a les Balears hi ha 27 forests d’utilitat pública, propietat de l’Estat, de la Comunitat, dels consells insulars o dels ajuntaments. Les primeres incloses foren la de Binifaldó i la de Menut, que varen passar a ser inscrites en nom de l’Estat l’any 1901.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per f, fa mes de 2 anys

Molt bé

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente