nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Les Balears són el segon territori de l'Estat on els metges de família atenen més pacients

La ràtio de població assignada per metge de família de les Balears és de les pitjors de tot l'Estat, amb 1.760 targetes sanitàries de mitjana per cada especialista. Així ho ha exposat la presidenta d'Ibamfic, Elena Muñoz, durant la presentació del XLI Congrés de la Societat espanyola de Metges de Família i Comunitaris (SEMFYC) que s'ha inaugurat aquest dijous a Palma.

«Òptimament haurien de ser 900 i per poder tenir metges residents ens exigeixen un màxim de 1.500» ha explicat la doctora Muñoz.

Més professionals, però sobretot una millor reorganització de les competències de cada treballador de Primària serien les claus en les quals és necessari millorar. «Es tracte d'una gestió compartida de la demanda maximitzant les competències dels altres», ha afegit.

Segons el president de la semFYC, Salvador Trache, els professionals dels centres de salut estan treballant entre un 30 i un 40 per cent més que en l'època de prepandèmia. Un treball que està poc visibilitzat encara que a Primària s'han atès al 90 per cent dels pacients de Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sanitat precària, fa mes de 2 anys

Han de repartir el temps entre més pacients...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente