algo de nubes
  • Màx: 19.46°
  • Mín: 13.93°
19°

Més per Menorca assegura que «s'ha d'abordar ja la saturació poblacional» i lliga el problema amb la saturació turística

Aquest dimecres ha tingut lloc la segona jornada del debat de política general de les Illes Balears. Per la seva banda, el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha volgut destacar el bon to de la presidenta, tot i que ha retret la recurrència en molts de temes en els quals s'ha de posar fil a l'agulla, com són el Règim Especial de les Illes Balears o el pacte de l'aigua.

Pel que fa a salut, Castells ha exposat la necessitat de reduir les llistes d'espera, no només en les especialitats sinó en l'atenció primària. A més, ha demanat apostar per millorar en salut mental, destacant la falta de coordinació entre serveis socials, educació i sanitat i l'estat decadent del Centre de Salut Mental de Sant Miquel. Finalment, ha reclamat una atenció lingüística digna.

Per altra banda, el portaveu de Més per Menorca ha retret l'ús del concepte «repte demogràfic» que la presidenta va utilitzar ahir per referir-se a l'increment exponencial de població que viuen les Illes Balears. Segons Castells, «aquest problema és central, donat que genera problemàtiques que afecten el dia a dia de la gent, com són uns serveis públics sobresaturats o la petjada ambiental». A més, ha lligat aquest creixement al problema de la saturació turística.

Per un costat, considera que es compromet la sostenibilitat financera, tensant el pressupost públic per donar els serveis necessaris i, per l'altre, que no serveix per donar ocupació als illencs sinó com a efecte crida, com demostra que l'augment de l'ocupació sigui superior a la baixada de l'atur a les Illes.

Des d'aquest punt de vista, ha reclamat:

- Una modificació de la Llei Turística que permeti la gestió menorquina del nombre de places turístiques.

- La utilització de l'Impost de Turisme Sostenible com a element de control del nombre de visitants, insularitzant l'impost i segmentant-lo entre qui contribueixi més o menys a la saturació.

- La limitació de cotxes, com ja passa a Formentera.

- I millorar el finançament del transport públic.

Finalment, Castells ha reclamat el desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia i ha ofert la col·laboració lleial dels menorquinistes al Govern progressista, sempre a través del pacte i els consensos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martí, fa mes de 2 anys

Es necessiten posicionaments valents i contundents. Dubt que des del Govern hi hagi el coratge necessari per fer d'aquestes propostes una realitat. Molt bé, al manco s'ha dit net i clar

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa mes de 2 anys

Ja era hora de que algú parlàs del vertader problema de les Illes, l'arribada massiva de suecs, danesos, italians, espanyols....

Valoració:2menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 2 anys

Tots aquests que rebutgen al turisme, l'any passat estaven plorant demanant que vingués turisme.

Valoració:-5menosmas
Per rekilla, fa mes de 2 anys

"Ya se ha abordado....", (muy rápidos, sois).
¿Y ahora qué?
Barco de rekilla, por ejemplo.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente