algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

Salut no obrirà cap expedient sancionador a la metgessa que va discriminar lingüísticament una pacient

Una discriminació lingüística sense cap sanció. Salut no obrirà cap expedient sancionador a la metgessa del Centre de Salut de Son Pizà que es va negar a atendre una pacient que parlava català.

Tal com ha publicat aquest diumenge el diari Ultima Hora, la Conselleria ha considerat que l'atenció «va ser correcta» i ha assenyalat que una prova d'això és que la pacient va sortir de la visita amb la prescripció del tractament adequat per a la malaltia que presentava i una cita reservada per a seguiment per part del seu metge de capçalera.

Així, Salut ha considerat que la professional va proporcionar una consulta «adequada» des del punt de vista de l'atenció sanitària «amb un enteniment per part de les dues parts en tot moment». És per aquest motiu que la Conselleria ha decidit no obrir cap expedient sancionador per desatenció.

La resolució del procediment s'ha comunicat a les parts interessades. La denúncia la va presentar la família de la pacient davant l'Oficina de Drets Lingüístics i la falta d'actuació inicial per part de l'IB-Salut va provocar un enorme malestar social i entre els socis del Govern. Això va forçar que es convoqués una reunió d'urgència a instàcies de MÉS per Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jbm, fa mes de 2 anys

Es ciutadans del món, els vertaders internacionalistes, som els qui defensaríem el castellà en front de la imposició de l'anglès a Puerto Rico, i defensaríem el guaraní en front de la imposició del castellà al Paraguai, i defensaríem el cors en front de la imposició del francès a Còrsega; som els qui defensaríem totes les llengües minoritàries i les minoritzades arreu del món, allà on ens tocàs viure. És evident que als Països Catalans els ciutadans del món som els qui hi defensam la llengua catalana en front de la imposició del castellà, o del francès, o de l'italià. Els qui defensen les llengües imperials són imperialistes, i els qui no s'esforcen en retornar la primacia a la llengua pròpia dels indígenes d'un país on aquesta llengua és minoritzada per la imposició d'una altra llengua són colonialistes i/o colaboracionistes del colonialisme.

Valoració:5menosmas
Per Con vista, fa mes de 2 anys

per què ho haurien de fer, si sols ha fet el que li deixaven fer.....

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Quan s’admet que puguin ocupar un lloc de feina de cara a la gent en general, persones incompetents en una de les llengües oficials, s’està fent un atemptat contra els drets lingüístics de tots, i un atemptat contra els drets laborals de la gent que. ... ... perquè ha estudiat aquí, o perquè s'ha esforçat en aprendre-les de gran, les coneix i les entén sense problemes, i que ha de veure que llocs de feina que haguessin pogut ocupar ells són ocupats per gent que n’és incompetent.



Valoració:3menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

(Que els madrilenys puguin exigir esser entesos onsevulla quan conversen en madrileny a Madrid i a Mallorca, i els mallorquins ni a Mallorca mateix poguem exigir esser entesos onsevulla quan hi conversam en mallorquí, és una injustícia tremenda).

Valoració:4menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

És clarament colonialista el fet que a un territori hi hagi una llengua amb un grau d'obligatorietat de coneixement superior al grau d'obligatorietat de coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori (tant a Catalunya, com a Puerto Rico, com a Bolívia, p.ex.)

Valoració:6menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Qui va a viure a un territori diferent del propi i no es molesta en aprendre la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un colonitzador,tant si són anglófons que van a viure a Puerto Rico, com si són madrilenys que van a viure a Formentera.

Valoració:4menosmas
Per Ara és el moment, fa mes de 2 anys

MÉS i El Pi ara haurien de donar la cara i demostrar perque serveixen, els partits d'aquí.
I els primers que he esmentat, si el PSOE no els fa cas i els torna a humil.liar, no crec que elsvfes cap mal deixar el Govern, si no que ben al contrari, els reforçaria.

Valoració:3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

Per cert, si hagués set a s'enrevés, que un facultatiu obligàs un pacient a expressar-se en català haurien actuat d'una manera molt diferent i contundent. Em parlaren fa anys d'un cas a Eivissa d'un metge denunciat per parlar (no per obligar a parlar) en català an es pacients no catalanoparlants i sé que sa denúncia arribà a substanciar-se. No sé com acabà sa cosa però m'imagín que no molt bé per a's facultatiu. Es tracta d'una qüestió de supremacisme, "aquest territori l'hem conquerit i des d'aleshores es fa allò que naltros volem

Valoració:9menosmas
Per Podem preparar-nos pel pitjor, fa mes de 2 anys

Se fitxin! Amb el mal tarannà i la violència que porta aquesta gent que presiona perque s'extinguesqui o se prohibesqui el Català, si ara els han donat injustament la raó, molts d'aquests que han vingut de fora i que tracten a potades als d'aquí, ja passaran directament a agredir-nos físicament i a fer-nos tot tipus de selvatjades.
No saben el que han fet, aquests covards del Govern.

Valoració:6menosmas
Per poi_ros, fa mes de 2 anys

De què serveix una llei sense sancions?
És molt necessari que denunciem tots aquests abusos, per què se senten impunes tot i que la llei els va en contra.



I si aquesta dona no vol que li xerrin en l'idioma del lloc on viu, que s'aferri en es front un lletrero que digui "No entiendo mallorquín" xDDD

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente