algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 18°
18°

La Conselleria de Salut intervé la residència de gent gran Borenco per a frenar la propagació de la Covid-19

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de la residència de gent gran Borenco després que s’hi hagi detectat un brot que a hores d’ara afecta 23 usuaris i 4 professionals positius i després que l’equip del Servei de Salut hagi constatat que les mesures que s’han adoptat no han aconseguit frenar la propagació de la Covid-19.

Actualment el brot afecta 23 usuaris —13 d’hospitalitzats i 10 a la residència— i 4 treballadors. Així mateix hi ha 52 contactes estrets. El brot es va comunicar dimecres, dia 8. El mateix dia es va cribrar tota la residència i, atesos els resultats, ahir dijous es va decidir intervenir-la.

Professionals de la Subdirecció d’Atenció a la Cronicitat es varen desplaçar a la residència per a avaluar la situació de les persones afectades i garantir una assistència adequada, i també per a donar suport a la direcció en la implementació del pla de contingència i en la sectorització del centre, per posar en marxa circuits d’atenció i per dur a terme formació in situ als treballadors que hi fan feina, sobretot quant a l’ús d’equips de protecció individual, desenvolupament de nous circuits, delimitació de zones netes i brutes, etc.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la Covid-19 del centre de serveis socials de caràcter residencial.

Des del mes de gener, Salut ha intervengut les residències Sor Maria Rafaela, la Residència de l’Hospital de Llevant i la Llar de Calvià, totes tres a Mallorca, i Sa Residència, a Eivissa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris