algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Les Balears comercialitzaran l'energia a preu de cost a finals d'any

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern balear, a través de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), comercialitzarà energia elèctrica a preu de cost a la fi d'aquest any 2021.

Per a això, s'han posat en marxa sis comunitats d'autoconsum a les Illes, quatre a Mallorca, una a Menorca i una a Eivissa. A més, s'espera que hi hagi 35 més l'any que ve.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, ha animat als ajuntaments de les Illes a oferir teulades que puguin ser 'solaritzats' per l'IBE i d'aquesta manera «continuar comercialitzant energia a preu cost, per a combatre la pobresa energètica, per ajudar a famílies vulnerables i per a abaratir el preu de la llum».

Segons Yllanes, aquest fet serà una realitat a la fi d'any, quan la funció comercialitzadora de l'IBE s'haurà posat en marxa a través dels sis projectes previstos a les Illes.

Finalment, ha insistit que l'IBE fa íntegrament el treball, tant a escala econòmica com logístic, mentre que els consistoris han de designar un lloc on posar les plaques i determinar les famílies vulnerables que han de rebre aquesta energia comercialitzada a preu de cost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Això són bones iniciatives!!!!
Esper que s'arribin a complir.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente